Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 18. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! : Baloghné Oravetz Anett - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Kortárs mentor diákok, szülők és tanárok képzése a Sziládyban. Közösségépítés, biztonságos valódi és kiber környezet, jó hangulat, ha egyszerűen szeretnénk megfogalmazni a céljait az Annomentál Kft szakembereinek. A Sziládyban az idei tanévtől indították ezt a programot, melynek szakemberei folyamatosan képzik és segítik mind a diákokat, tanárokat és szülőket ezen célok elérésében. Tóth Andrea szakpszichológussal, Baráth Noémi szociológussal és Lipka Péter drámapedagógussal beszélgetünk. Tartsanak velünk a részletekért! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Vedd és olvasd: 5 korosztály, 5 kiváló könyv ajánlója - Tóthné Felföldi Zsuzsanna könyvtárostól. Százérintő címmel a kisgyermekeknek és az óvodáskorúaknak választhatnak sokféle játékot, verset, amellyel könnyen fejleszthetők. Lackfi János: Heni és a hajmeresztő terv címmel egy könyvsorozat első állomásaként találkozhatnak egy kiváló olvasmánnyal a kisiskolások részére. Bagossy László: A sötétben látó tündér című meseregénye egy összebújós, rendkívül izgalmas történet, népmesei elemekkel átszőve. Szabó T. Anna:Tatok tatok című verseskötete élvezetes, elgondolkodtató, nyelvezetében közel áll a fiatalokhoz. On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal? címmel egy izgalmas fantasyt olvashatnak nemcsak a tinik, hanem a felnőttek is. A részletekről Tóthné Felföldi Zsuzsanna könyvtárossal beszélgettünk.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Hogyan lehet gyorsítani az okostelefon működését. Új, kvantum számítógépet mutattak be. Ismét amerikai a világ leggyorsabb szuperszámítógépe. Jöhet a sétálni tudó autó. Speciális sisak segíthet a jó alvásban. Itt az eddigi legpontosabb vérnyomásmérős óra. Lélegzetből mutatja ki a rákot is egy új eszköz. Csaknem 300 kiló zöldséget sikerült termeszteni az Antarktiszon. Növénykísérlet kezdődött a Holdon. (ismétlés)       

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Krisz Rudolf

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Rádiós kolléga, szakács, némettanár. Pősz Attila mesél nekünk életútjáról, szakácsvégzettségéről, kedvenc, magyaros ételeiről. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Ördög Vivien, Tóth Blanka és Tornyai Miklós diákok nyilatkoznak. Ismét sziládys diákok nyilatkoznak szabadidőről, az elmúlt téli szünetről és a 2019-es évkezdésről. Természetesen szóba kerül a hétvégi Szilády kupa, melyen való szurkolásra nagy erőkkel készülnek! Tartsatok velünk!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Maja a méhecske

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

20:30 – Hitvalló: Wilheim Péter atya 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Baloghné Oravetz Anett - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A hitetlenség szívünk mélyén élő jellemzői 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Bradley Tamás visszaüt