Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 11. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A doni elesettek napja - megemlékezésről mesél Palásti Károly. Palásti Károly történelem-magyar szakos sziládys pedagógus a fő szervezője több mint 15 éve már a doni elesettekre való megemlékezésnek. Az idei megemlékezés január 11-én pénteken 17 órakor lesz az országzászló mögötti emlékműnél. Az egyik legnagyobb magyar vérveszteséggel járó doni áttörésben közel 130 ezer magyar honvéd esett el, tűnt el, vagy esett hadifogságba. Papírtalpú cipőkben a -35 fokos hidegben hajtották őket a frontra, csekély és ósdi hadi felszereléssel, szinte a puszta testükkel védték a német hadtestet. Megismerjük a halasi emlékmű a megemlékezés elindulásának történetét. Feltétlen tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét:Az első trimeszter - beszélgetés Király Krisztina védőnővel. A teherbeesés teljes mértékben megváltoztatja az anya testét, lelkét, de ugyanekkora változás ez a család életében is. A fogantatástól a 12. hét végéig rengeteg átalakulás megy végbe a nő és a kisbaba szervezetében is. A változás nehézségeiről, jeleiről, a belső félelmekről, aggodalmakról és az örömről is beszélgettünk Király Krisztinával, aki a védőnők szemszögéből nyújt segítséget a hallgatóknak. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Leszállt a Hold sötét oldalán egy kínai űrszonda. Soha nem voltunk még ilyen közel ilyen távoli égitesthez. Hazai kutatás a fényszennyezés csökkentésére. Az okos városokban sokkal gördülékenyebb az élet. 8 találmány, ami meghatározta 2018-at. (ismétlés)    

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Janicsák István

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Drámapedagógiával a prevencióban - Rekedt Gréta mesél. A kiskunfélegyházi bűnmegelőzési előadó rendhagyó eszközökkel igyekszik a megelőzés életet és értéket védő tanácsait átvinni a közösségbe. A művelődési házban jan. 9-én bemutatott Nyugdíjas akták című darab ötlete és rendezése is tőle származik. A darab amatőr és lelkes szereplői a félegyházi nyugdíjas klub tagjai Halason is nagy sikert arattak. A darabban az érett korúak figyelmét igyekeznek felhívni a rájuk leselkedő veszélyekre kortársaik. A darab a belügyminisztérium különdíját is elnyerte 2017 decemberében. Készülőben van egy kamaszokkal és kisiskolások problémáit feldolgozó színdarab is. Feltétlen tartsanak velünk!

14:00 – Babusgató: Mozgáslehetőség, közösségi élmények, zenei élmény - beszélgetés Mándity Lászlóval. Ezek együttesen elérhetőek a néptánc segítségével. Mándity Lászlóval, a Kiskun Táncegyüttes vezetőjével, a Művészeti iskola táncpedagógusával beszélgetek a tánc életében betöltött szerepéről, a kezdetekről, a családról és a tánc jelentőségéről a gyerekek életében.

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: A január 11-13-ig tartó Szilády Kupáról nyilatkoznak sziládys játékosok, Suhajda Merlin, Faddi Dávid, Földes Péter valamint Szász Hanga. A 2019-es év első nagy volumenű iskolai labdarúgó rendezvényére, a XII. Szilády kupára immár 2. alkalommal kerül sor a Dékáni sportcsarnokában. 10 csapat méri össze az erejét a középiskolás fiú, és 4 csapat a középiskolás leány kategóriában. A városi középiskolák csapatain kívül lesznek csapatok Kecskemétről, Szegedről, Kiskunmajsáról, Kunszentmiklósról és Lengyelországból is.  Megismerjük hogyan is készül a sziládys csapat. Azt is megtudjuk, hogy a tavalyi 3. hely és az idei Dékáni kupa 3. hely mellett a református országos bajnokságot megnyerték, zsinórban már harmadszor a legények. A fiúknak is lányoknak is természetesen cél a dobogó csúcsa. Várnak minden lelkes szurkolót a szervezők a színvonalas meccsekre!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Maja a méhecske

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

20:30 – Hitvalló: Bella Rózsa 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A vallási ítéletalkotás 6 foka 2. - A mély hit jellemzői Mt.15,21-28 alapján 1. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Menni vagy meghalni