Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 13. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Bánk bán. Amikor Erkel Ferenc következő operája írásához keresett librettót, Egressy Gábor színész ötlete lehetett, hogy testvére, Egressy Béni szövegkönyvére készüljön a következő történelmi témájú Erkel-opera, mivel a sikeres Hunyadi László librettóját is ő írta. Az opera lassan állt össze, mert a szabadságharctól a cenzúrán át a művészeket akadályozó politikai légkörig sok minden hátráltatta a színpadra állítást. Csak 1861-ben került sor a bemutatóra. A továbbiakban mind zeneileg, mind szövegileg és dramaturgiailag át lett dolgozva a mű a könnyebb előadhatóság miatt – majd az eredeti partitúra rekonstrukciójának igénye is megjelent. Jelenleg nem alapértelmezett színházi gyakorlat, hogy az eredeti verziót játsszák.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

16:00 – 153-Lélekmód: ifj. Szegedi Gábor pusztafogat bemutatói Kínában. Mint a mesében apa után a fiú viszi tovább a pusztafogat bemutatókat és versenyeket. A magyar virtus Norvégia után Kínában öregbíti hazánk hírnevét. Az elmúlt 4 év eseményeit meséli el riportunkban Gábor, melyben megismerjük hogyan is indult el ebben a hatalmas és varázslatos országban karrierje. Nemrégiben egy neves kínai lovas magazinban is megjelent róla egy cikk, mely igen nagy megtiszteltetés. Feltétlenül tartsanak velünk és legyünk együtt büszkék a Kínában bemutatózó 8-as pusztafogatra és hajtójukra ifj. Szegedi Gáborra! (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Maja a méhecske

19:15 – Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

20:00 - Mike Sámuel baptista lelkész istentisztelet

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Az erkölcsi cselekvés motívumai 1.   1. rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Menni vagy meghalni