Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 08. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel –Bödecs Pál - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Visszatekintés 2018-ra-beszélgetés Friebert Tibor baptista lelkipásztorral. 2018 áldott év volt a baptista közösség életében. Sok program, esemény, missziós feladat és hitmélyítő alkalom várt a gyülekezet tagjaira. Az elmúlt évben több aktív tag vett részt a szolgálatokban, a gyülekezet életéhez kapcsolódó feladatokban. Az idei év egy hosszabb 21 napos ima és böjt alkalommal indul, a részletekről Friebert Tiborral, a baptista gyülekezet lelkipásztorával beszélgettünk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak korábbi adásokból. Tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: Önindító: Utazás a nagyvilágban - Kósa Amy-vel

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Ne kérdezd, ki voltam... – Karády Katalin, a díva emlékére. (Szépmíves könyvek 2016.) Mihalicza Tamás, 1990-ben írt méltatása Karády Katalinról: Egy fájón búgó hang valahonnan az Égből. A szívre helyezett parázs pergő hamuja. Akinek lábánál a tenger álmodott. Dizőz és nemzeti intézmény: Karády Katalin. Olyan gyémántragyogású csillag volt, amit itthon és a halált süvöltő orosz hómezőn ugyanúgy látni lehetett. Mert a legszebb csók volt, amit meg nem adott az élet. Égve dobták el, mert mindig izzott valami jéghideg forrósággal. Nem volt jó színésznő, csupán elhitető színésznő volt. Szögletes mozgású, tündéri trampli. Mégis talán maga Ady Endre is beleszeretett volna. Dalaival az emberek szívét csókolta meg, hogy tovább tudjanak dobogni... A háta volt zseniális, ahogy elmenni tudott. Elvitte vállán az időt, a filmjeit, a legendáját... Az ítéletet, a rá mért titokzatos büntetést kutatta, a Labirintus bejáratát. A bűnös nő, aki elkárhozni nem tud, s ezért a férfiak végzetévé lesz. De ez a végzet mindig közös. Elment, elrohant, mert elégett a szíve. Játszott a történelemmel, játszott és énekelt. Majd odahagyott huszonvalahány filmet, sikert, álmokat, s egy elveszített háborút. Átkelt az óceánon, hogy kalaposnő legyen.  "Ne kérdezd, ki voltam, / A csókodat én akartam, / ha majd egyszer megsokalltad, / azt mondom - agyő!" Lehullott a parázs a hamvadó cigarettavégről. Végigszívták. Ő vissza sem nézett, és nem mondhatta senki, hogy AGYŐ. (Mihalicza Tamás, 1990)

14:00 – Önindító:A január 11-13-ig tartó Szilády Kupáról nyilatkoznak sziládys játékosok, Suhajda Merlin, Faddi Dávid, Földes Péter valamint Szász Hanga. A 2019-es év első nagy volumenű iskolai labdarúgó rendezvényére, a XII. Szilády kupára immár 2. alkalommal kerül sor a Dékáni sportcsarnokában. 10 csapat méri össze az erejét a középiskolás fiú, és 4 csapat a középiskolás leány kategóriában. A városi középiskolák csapatain kívül lesznek csapatok Kecskemétről, Szegedről, Kiskunmajsáról, Kunszentmiklósról és Lengyelországból is.  Megismerjük hogyan is készül a sziládys csapat. Azt is megtudjuk, hogy a tavalyi 3. hely és az idei Dékáni kupa 3. hely mellett a református országos bajnokságot megnyerték, zsinórban már harmadszor a legények. A fiúknak is lányoknak is természetesen cél a dobogó csúcsa. Várnak minden lelkes szurkolót a szervezők a színvonalas meccsekre!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Leszállt a Hold sötét oldalán egy kínai űrszonda. Soha nem voltunk még ilyen közel ilyen távoli égitesthez. Hazai kutatás a fényszennyezés csökkentésére. Az okos városokban sokkal gördülékenyebb az élet. 8 találmány, ami meghatározta 2018-at.

19:00  - Szép Álmokat: Mikszáth Kálmán - A két koldusdiák

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

 20:30- Hitvalló: Varga János atya 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés), Lélekműhely: A vallási ítéletalkotás 6 foka 1.  2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - Gyilkosság az Orient expresszen