Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 11. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Kepes András - Könyvjelző

5:30 – Serkenj fel – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Plakátozási rend, sportfejlesztések, csatorna beruházás - beszélgetés Farkas Dániel alpolgármesterrel. Városunkban a plakátozás megadott szabályok szerint történik, igaz néha előfordul még illetéktelen helyre való ragasztás, de ez leginkább a vidékről érkezők körében tapasztalható. Megismerhetik a sportfejlesztések és a gyermek és ifjúsági koncepció jelenlegi munkálatait, a csatorna beruházás most zajló feladatait, valamint a szavatossági időszak alatt született döntést. A Dékáni Sportcsarnokának további felújítására vonatkozó pályázat részleteiről is beszélgettünk Farkas Dániel alpolgármesterrel. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Isten áldotta tehetség vagy, de nem tehetsz róla. Oszvald Marika: "Édesapám azt mondta nekem: Marikám, te egy Isten áldotta tehetség vagy, de nem tehetsz róla. Ezt azért mondta, hogy maradjak mindig szerény, és hálás. Felvilágosítottak a szüleim, azt mondták: Marika, benned akkora hév van, hogy ha a színpadra kerülsz, és nem leszel sikeres, akkor te egy boldogtalan ember leszel. Én azt mondtam: dehogy leszek boldogtalan, fent fogok állni a színpadon, a fény majd rám szegeződik, gyönyörű ruha lesz rajtam, szól majd a szép zene, ott állok majd a hatodik sorban a kórusban, nekem az is boldogság lesz. Nálam így indult. Gyermekként a tetszeni vágyás volt bennem, de már egész pici koromban is. Mindenkinek tetszeni akartam, és ezért énekeltem már 4-5 éves koromban. 7 évesen már a Pillangókisasszony nagyáriáját énekeltem, mert azt hallottam otthon. Apukám 20 opera főszerepet énekelt el, csodálatos hangja volt. Csodálatos ember volt, nagyon jó apa volt, tökéletes volt. Anyukám is tökéletes volt. Apukám azt mondta, hogy anyukám még tehetségesebb volt mint én. Nagyon nagy szeretetben voltak, és a családunk is. Túlzás amit mondok, de én úgy érzem, hogy minden ember a testvérem. Tehát minden ember lehetne a családtagom, valahogy mindannyian egy tőről fakadunk."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Beszélgetés Szenczi Alexával

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. A közelgő ünnepekre ajánlott filmek:                                                                Egy nap (film, 2018) Szilágyi Zsófia 2018-as filmdrámája. A történet Anna, egy negyvenes, háromgyermekes nyelvtanárnő egy napját meséli el, aki állandó rohanásban van munkahelye, valamint a bölcsőde, az iskola és a különórák (balett, vívás, íjászat stb.) helyszínei között.

Mondj egy mesét! (Tell me amerikai sorozat. 2018) A spanyol formátumra épülő Tell Me a Story a világ legkedveltebb tündérmeséit gondolja újra sötét és kifacsart, modern felfogásban. A mai New York City-ben játszódó szerializált drámában A három kismalac, a Piroska és a farkas és Az égig érő paszuly sztorija kerül elő – szerelemmel, veszteséggel, kapzsisággal, bosszúval és gyilkossággal nyakon öntve.

Az Összeomlás (Falling Down) 1993-ban bemutatott színes amerikai film Joel Schumacher rendezésében, Michael Douglas és Robert Duvall szereplésével. A történet egyetlen nap alatt játszódik Los Angeles belvárosában. Főhőse William Foster (Michael Douglas), aki exfelesége, Beth (Barbara Hershey) kertvárosi házába igyekszik kislányuk születésnapjára, amikor a bedugult autósztrádán a forróságtól, a légyzümmögéstől és a kocsikban „rekedt” utasok látványától kiborul és kiszáll autójából: úgy határoz, gyalogosan teszi meg a hátralévő utat.

14:00 – Önindító: Székely Bence informatikus mesél. Mai magazinunkban az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb pályáról, az informatikus szakmáról mesél a volt sziládys diák. Az intézmény szakmaszimatoló napján az erre a pályára készülő diákok faggatták Bencét és Huber Szilárdot erről. Szerencsére Bence az ott elhangzottakat megosztja veletek is, feltétlen tartsatok velünk!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Száguldó aszteroidához ért el egy űrszonda. Csodaanyagot készítettek kutatók sima PET-palackokból. Felfedeztek egy új pókfajt, amelyik úgy szoptatja a kicsinyeit, mint az emlősök. Leállítják és továbbfejlesztik a nagy hadronütköztetőt. Percek alatt kimutathatja a rákot egy új teszt. Nagyon vékony nanocsipesszel vizsgálhatják a sejteket.

19:00  - Szép Álmokat: A három bolond

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a tűz serlege és Harry Potter és A főnix rendje

 20:30- Hitvalló:Schnell Ádám 2. rész

21:00 – Serkenj fel:Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés), Lélekműhely: A helyettesítő érzés 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya