Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 08. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Kepes András - Könyvjelző

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Hagyma, a magyar konyha alapja - Rita asszonnyal beszélgetünk, aki rendkívül finom és egészséges hagymaleves receptet hozott nekünk. Megosztja velünk kedvenc mézeskalács receptjét is, illetve ellát minket néhány hasznos tanáccsal is! Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Pyraminx, rubik kocka, mesteri gyorsaság - Kapás Richárddal a Bibó gimnázium 10. osztályos tanulójával beszélgettünk. Kapás Richárd négy évvel ezelőtt próbált kirakni egy rubik kockát, innen indult a hobbi, ami ma már országos harmadik helyet jelent számára. Megtudhatják, hogy rubik kockából mekkora a legnagyobb számú kocka, igaz, már a 9x9-est is nehéz kézbe fogni a méretei miatt. Létezik egykezes és vakon kirakás is, sőt vannak, akik lábbal rakják ki a kockát. A versenyeken a Pyraminx a kedvence Richárdnak, de folyamatosan több kategóriában is kipróbálja magát. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Supka Évával 2018-ban megjelent Szívem kertje verseskötetéről beszélgetünk. Energia, életöröm, mély hit árad Évából, amint mesélni kezd a kötet megszületéséről. A vadkerti művelődési ház névadójára megjelent kötet rekord gyorsasággal állt össze és közel 5 év termése. Kunhegyesi Ferenc festőművész Illusztrációi teszik a versek varázsán felül letehetetlenül vonzóvá a kötetet. Már az is rendkívül érdekes hogyan ír, hogyan és hol születik az ihlet - erről vall magával ragadó lendülettel és őszintén az alkotó. Milyen élettapasztalatok azok, melyeket egy érett nő megért a földi és földöntúli világból? Miért indul valaki 50 éves szülinapján 500 km-es zarándokútra egy hawaii egzotikus utazás helyett, ha ez utóbbit is megtehetné? Lebilincselő riportunkat ne szalasszák el! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Montserrat Caballé. 85 éves korában elhunyt Montserrat Caballé világhírű katalán szoprán énekesnő. María de Montserrat Bibiana Concepción Caballé i Folch Barcelonában született 1933-ban, keresztnevét a város híres búcsújáróhelye után kapta. A barcelonai konzervatóriumban diplomázott húszévesen a legmagasabb, arany kitüntetéssel. A siker ennek ellenére még évekig váratott magára: olaszországi meghallgatásán az idegességtől elvesztette a hangját, és szerződés helyett állítólag azt a tanácsot kapta, hogy inkább menjen férjhez. 1956-ban a bázeli operaház tagja lett, ahol Puccini Bohéméletének Mimijeként hatalmas sikert aratott, és ettől kezdve már nagy szerepeket is kapott. Nevét még ismertebbé tette a Barcelona című dal, amelyet közösen énekelt Freddie Mercuryvel, a Queen együttes énekesével, és amely az 1992-ben rendezett barcelonai olimpiai játékok hivatalos dala volt. Caballé a kilencvenes évek második felében más rocksztárokkal is készített lemezt. Rá emlékezünk a klasszikusok órájában.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A mikulás csizmája

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a tűz serlege

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A szeretet hatásai 1. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya