Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 06. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Kepes András - Könyvjelző

5:30 – Serkenj fel! - Mikesi Károly - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Arat a halál az utakon, figyelem és példamutatás a közlekedésben - Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk. Mikor engedd el a kezét?- ez a következő kampány mondat az Autós Nagykoalíció új érzelmeket célzó, balesetmegelőzési sorozatában. Sajnos arat a halál az utakon, érdemes lenne sokkal figyelmesebben és körültekintőbben közlekednünk. Ne legyünk önzőek, mutassunk pozitív példát, igyekezzünk az utakon, járdákon egy nagy társasjáték szereplőiként gondolni egymásra. Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk a részletekről.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Babusgató: A tehetség - Bujdosó Ritával az EGYMI gyógypedagógusával beszélgetünk. Minden szülő szeretné, ha gyermeke sikeres, boldog lenne és tehetsége felszínre kerülne. A tehetség nagy kincs, adomány. De hogyan lehet felismerni, hogyan lehet kibontakoztatni? Mire kell figyelni? Milyen életkorban kezdjük a fejlesztést? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ hallgatóink, ha velünk tartanak a Babusgató csütörtöki adásában. (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: Advent idején a várakozásról beszélünk, de mire vagy kire várunk?

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Supka Évával 2018-ban megjelent Szívem kertje verseskötetéről beszélgetünk. Energia, életöröm, mély hit árad Évából, amint mesélni kezd a kötet megszületéséről. A vadkerti művelődési ház névadójára megjelent kötet rekord gyorsasággal állt össze és közel 5 év termése. Kunhegyesi Ferenc festőművész Illusztrációi teszik a versek varázsán felül letehetetlenül vonzóvá a kötetet. Már az is rendkívül érdekes hogyan ír, hogyan és hol születik az ihlet - erről vall magával ragadó lendülettel és őszintén az alkotó. Milyen élettapasztalatok azok, melyeket egy érett nő megért a földi és földöntúli világból? Miért indul valaki 50 éves szülinapján 500 km-es zarándokútra egy hawaii egzotikus utazás helyett, ha ez utóbbit is megtehetné? Lebilincselő riportunkat ne szalasszák el!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Szépítők: Könnyű dolgunk van, ha a szekrényünkben találunk olyan elegáns ruhadarabot, amelyet csak ki kell egészítenünk egy aprósággal. Ha azonban nincs semmink, irány a vásárlás. Színek, anyagok, kiegészítők ötlettárházával várjuk önöket, segítünk előre tervezni, tartalék ruhára is gondolni, és feltétlenül két darab harisnyát vásárolni, hogy ne érjen bennünket meglepetés. Tóth Edit stílustanácsadóval beszélgettünk az ünnepi időszakra való felkészülésről, a báli öltözetek megtervezéséről.

19:00 – Szép Álmokat: Ne hagyd magad Télapó

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K. Rowling - Harry Potter és a tűz serlege

20:30 – Hitvalló: ifj. Takaró Mihály és Brandenburg Ádám

21:00 – Serkenj fel: Mikesi Károly - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Érzelmek/érzések 6. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya