Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 01. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Rideg Sándor - Indul a Bakterház

5:30 – Serkenj fel! :Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: A tehetség - Bujdosó Ritával az EGYMI gyógypedagógusával beszélgetünk. Minden szülő szeretné, ha gyermeke sikeres, boldog lenne és tehetsége felszínre kerülne. A tehetség nagy kincs, adomány. De hogyan lehet felismerni, hogyan lehet kibontakoztatni? Mire kell figyelni? Milyen életkorban kezdjük a fejlesztést? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ hallgatóink, ha velünk tartanak a Babusgató csütörtöki adásában.(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek:Sorozat rajongók figyelem! Jóban Rosszban, jobban nem is tudna róla mesélni más, mint aki a produkcióban dolgozik. Szolnoki Zsóka mesél a sorozat kulisszatitkairól, milyen a színészekkel dolgozni, hogyan működik a szövegkönyv-összefésülés. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Fekete Ágnes riportja Mervay Mátyással. Mervay Mátyással, aki jelenleg Amerikában tanul, a kínai-magyar történelmi kapcsolatokat kutatja. Erről beszélgetett a Kossuth rádióból jól ismert riporterrel. Mátyás éveken át élt Kínában. Arról mesél többek között, hogy érintette őt az, hogy a pápa elfogadta a kommunista hatalom által kinevezett püspököket legitim egyházi vezetőként. A téma tehát a keresztények helyzete Kínában, a kínai kommunizmus működése, megannyi izgalmas, napjainkat érintő kérdés. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája:Verdi Trubadúrjában árad a szenvedélyes, romantikus zene, a főszerepek énekszólama, mint minden jelentős Verdi-operában, nagy kihívás. A történet a 15. században játszódik, a polgárháború sújtotta Spanyolországban, ahol misztikus anekdoták súlya árnyékolja be a hősök életét. A királynő udvarhölgye, Leonóra és a trubadúrként feltűnő, titokzatos idegen, Manrico szerelme nemcsak a politikai ellentétek miatt torkollik sorstragédiába, hanem Luna gróf féltékenysége és az cigányasszonyhoz, Azucenához köthető babonás átok miatt is. Szenvedély, bosszú és gyilkosságok sora fémjelzi Verdi talán legdrámaibb operájának cselekményét, amelynek legismertebb dallama a Cigánykórusban hangzik fel. Ma a harmadik, befejező részt hallgathatják meg.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A balerina

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a tűz serlege

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Érzelmek/érzések 4.   3. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya