Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 03. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Kepes András - Könyvjelző

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Krámli Krisztina a 2018-as szüreti futás legjobb női versenyzője mesél a 15 éves futó karrierjéről. Valójában fogyás miatt kezdtem el futni, meséli Krisztina, aki a civil életben fodrászként dolgozik. Fiam születése után a plusz 20 kilótól akartam megválni a rendszeres reggeli futásaimmal. Nagyon nagy energiát ad az a reggeli fél óra, amit erre szánok. 6 éve indultam először egy futófesztiválon, versenyen és arra jöttem rá, hogy az amatőr futók között én nagyon gyors vagyok! A verseny hangulata megfogott, az a sok lelkes, egymást segítő ember, a mozgás, beleszerettem ebbe a dologba. Azóta keresem a helyszíneket ha van időm, sok első és második helyet gyűjtöttem, ami szintén lelkesítő számomra. Tóth Péter, nemcsak párom, időnként edzőm is. Reggelente segít és biztat, hogy a reggeli futásom el ne maradjon. A futás jó örömre, bánatra, megnyugodni és feltöltődni is egyszerre, próbálja ki mindenki.(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Sorozat rajongók figyelem! Jóban Rosszban, jobban nem is tudna róla mesélni más, mint aki a produkcióban dolgozik. Szolnoki Zsóka mesél a sorozat kulisszatitkairól, milyen a színészekkel dolgozni, hogyan működik a szövegkönyv-összefésülés. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Művész, optimista boldog élet misszionárius vagy író: nos három az egyben, Vámos Róbert nyilatkozik

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Titokzatos sötét anyag közeleg felénk. Kijelölték a Marsra szállás helyszínét. Százmillió fokot csináltak a Földön. Zseniális szerkezet az Eötvös Inga. Hatalmas toronnyal szívnák ki a szmogot a nagyvárosi levegőből. Új megoldás a műanyagszennyezésre. Kifejlesztették a sós vízben lebomló műanyagot. Hulladékból szupererős biobetont állít elő egy magyar fejlesztés. Hatalmas jéghegy szakadt le az Antarktiszról. Nagy létszámú jegesmedve populációt találtak. Új madárfajt figyeltek meg a Magyarországon. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Kállay-Saunders András: "Bronxban nőttem fel, az első 24 évet ott töltöttem. Zenélni soha nem tanultam, csak énekeltem otthon, és írtam a dalokat. Volt egy fiú csapatom, R&B-t énekeltünk. Volt pár lehetőségünk, hogy be is fussunk, de amikor jött a lehetőség, akkor valahogy mindig befagytunk. Amikor egyedül kellett énekelni, vagy csak a barátokkal, akkor semmi baj nem volt, de amikor jött egy olyan lehetőség, hogy most kell megmutatni, akkor nem csak én, hanem az egész csapatom nagyon izgult, és ez elrontott sok dolgot. Pedig nagyon ügyes volt mindegyik tag. Nekem ez akkor változott meg, amikor idejöttem Magyarországra, és benne voltam a tehetségkutatóban. Amikor Mester Tamástól énekeltem az Altass el című dalt, akkor teljesen kiengedtem magamból mindent, és észrevettem, hogy ez így a jó.  Onnantól már többet nem állított meg az izgulás." (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A hóember és A hókirálynő

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a tűz serlege

 20:30 – Hitvalló: Kulcsár Edit (dramaturg)

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Érzelmek/érzések 5. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya