Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 16. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Bajnoki cím és nyertes lengyel diákutazás pályázat a Sziládyban. Rozonics Péterné írta azt a nyertes pályázatot, melynek keretében 50 diák teljesen ingyen utazhat majd Lengyelországba 5 napra. A cél történelmi emlékhelyek és földrajzi érdekességek meglátogatása.  A 9.-10.-es diákoknak motivációs levelet kell írniuk, hogy bekerüljenek az utazók közé, mesélte a sikere pályázatot író pedagógus. A sportélet terén is jó hírek vannak az intézményben, hisz a nemrégiben megrendezett Református Iskolák Országos futball bajnokságon zsinórban 3-szor nyerte el a fiú csapat a bajnoki címet és a lány csapatok is előkelő helyezést értek el. A versenyről, felkészülésről mesél Zákány Sándor sziládys testnevelő. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Talpig Civilben: Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület-beszélgetés Szegletes László nyugállományú törzszászlóssal, az egyesület elnökével. 1973 óta működik városunkban a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesülete, amelynek az évek során folyamatosan növekedett a taglétszáma. Idén már 160-an vesznek részt az egyesület hagyományos éves programjain, az érdeklődési körüknek megfelelően.  Komoly tevékenységeket folytattak az elmúlt évtizedekben az egyesület tagjai, ebben az évben például Ausztriában avattak emléktáblát. Folyamatosan hozzátartozik az éves munkájukhoz a katonasírok gondozása, és a hagyományőrzés keretén belül városunk ünnepségein is rendszeresen nagy számban vesznek részt. Ebben az évben több helyre is szerveztek kirándulást, a részletekről Szegletes László nyugállományú törzszászlóssal beszélgettünk. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Embert küldenének a Vénuszhoz. A Nap koronájába merült a NASA űrszondája. Már a második amerikai űrszonda némult el a napokban. Gyógyul a Föld ózonrétege. 130 év után új módszerrel számíthatják a világon a tömeget. Kapcsolat van a Parkinson-kór megjelenése és a vakbél között. Megoldódhatott a piramisépítés rejtélye. (ismétlés)     

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Edvin Marton, Szirtes Edina Mókus, Czutor Zoli, Böjte Csaba testvér, Berecz András, R.Kárpáti Péter, csík János, Hodosi Enikő Manoya, Gáspár Laci, Nádas György és Mahó Andrea

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Koraszülöttek világnapja - a Semmelweis Kórház kora-újszülött osztály főorvosával, dr. Hornyák Évával beszélgetünk. Egy kisbaba érkezése mindig nagy öröm a család számára. Ám mi történik akkor, ha a baba a vártnál előbb érkezik? November 17. a koraszülöttek világnapja. Ebből az alkalomból beszélgetek a kiskunhalasi Semmelweis Kórház kora-újszülött osztály főorvosával, dr. Hornyák Évával. A doktornő kihangsúlyozza, hogy mind az újszülött, mind a koraszülött osztály dolgozói tárt karokkal várják a leendő szülőket, hogy betekinthessenek az osztály működésébe és megismerjék az ott folyó munkát. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Pauna Petra és Szilágyi Gabi mesélnek szabadidőről, tervekről és párkapcsolatokról. A Szilády kezdő osztályának tanulói ezúttal mesélnek szabadidőről, kutyákról és persze tervekről. De kis rábeszélésre ugyan, de beszélgettünk párkapcsolatokról is. Vajon kevesebb pár van-e ma, mint régebben volt a tinik között? Hogyan indul egy kapcsolat, no és hogyan folytatódik? Tartsatok velünk és megtudjátok! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Jeromos, a barátom 

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

20:30 – Hitvalló: Káposztássy Béla 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Önfeledtség - az én (önmagam) elvesztése 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Vesztegzár a Grand Hotelben és Martin Andersen - Ditte, az ember lánya