Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 09. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány és Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Nyitott programok, 25 éves visszaemlékezés, Édes Árpád református lelkésszel beszélgettünk. A nőszövetség invitálja a hallgatókat november 10 - én szombaton délelőtt a református gyülekezeti házba a közelmúltunk iránt érdeklődőket. Különleges előadásra kerül sor, melyben egy történésznő, Földváryné Kiss Réka fog az 56 utáni helyzetéről beszélni a református gyülekezeteknek, lelkészeknek. Nyitott Istentiszteletek sok zenével, ez a mottója, annak a sorozatnak, melynek következő rész nov. 11.-én lesz vasárnap délután 16 órakor ugyanitt. Egyre népszerűbbek ezek az alkalmak, ne hagyják ki Önök sem. Szó esik még, az elmúlt vasárnap hálaadó Istentiszteletéről, melyben a 25 éve újraindult Református Sziládyról emlékeztek lelkészek, volt diákok, dolgozók, barátok. Igét hirdetett Mikesi Károly református lelkész. Feltétlen tartsanak velünk!(kép forrása: halasmedia.hu) (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Szépítők: Őszi, téli ruhatár, kapszula szekrény, színek és trendek-beszélgetés Tóth Edit stílustanácsadóval. A téli ruhatárunkat már most érdemes átnézni, hogy eldönthessük, mit fogunk megtartani és mit kell kidobni, illetve másnak adni. Módszerek és ötletek a válogatáshoz, kapszula szekrény a minimál mennyiséghez, ruhabörze baráti társaságban. Öltözködési trendek az őszben és a télben, meleg és hideg típusok számára szín és anyagötletek, divatos ruhadarabok. A megfelelően választott kiegészítők lehetnek a megjelenésünk kulcsai, többek között erről is beszélgettünk Tóth Edit stílustanácsadóval. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Minden eddigi űreszközhöz képest közelebb került a Naphoz a Parker SolarProbe űrszonda. Elfogyott az üzemanyag a NASA legsikeresebb űrszondájából, a Keplerből. Kína 2020-ra fellőne egy mű-Holdat, ami bevilágítana egy egész várost. Átadták a világ leghosszabb tengeri hídját. Sikerült bebizonyítani, hogy mire képes a kvantumszámítógép. Bébikorallokat vetnek be a Nagy-korallzátony megmentésére. Kiszagolják a kutyák a világ egyik legveszélyesebb betegségét. Sokak életét mentheti meg a véralvadásgátló oltás. Alapvető fontosságú agyi hálózatot fedeztek fel magyar kutatók. (ismétlés)   

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Papadimitriu Athina

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Rita asszony a rádióban - A Halasi Tükörből már jól ismert Rita asszony a vendégünk, aki őszi alapanyagokból készít nagyon finom levest, főételt és desszertet. Megoszt velünk néhány konyhai praktikát is, amely minden háziasszony segítségére lehet! Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Fődi Annával, Tegzes Szabinával és Torma Leventével beszélgettünk az őszi szünetről, pályaválasztásról. A Szilády 11.-es diákjai az őszi szünet tevékenységeiről, pihenéséről meséltek. Természetesen mivel már a végzés előtti évben járnak, szóba került a továbbtanulás is. Megtudjuk azt is, mik a kedvenc könyveik és filmjeik is egyúttal. Tartsatok velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A hattyúk

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

20:30 – Hitvalló: Szalay Imre 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Gyógyulásunkat szolgáló stratégiák 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Vanek úr Párizsban