Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 08. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány

5:30 – Serkenj fel! -      Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Balesetek, falevelek az utakon, rutinos vezetés - beszélgetés Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével. Megbolondult a közlekedés, több halálos baleset volt ismét az utakon. Vigyázva kell közlekedni a falevelekkel borított aszfalton, ideje átállni az óvatosabb vezetésre. Mikor leszünk igazán rutinosak, miért kormányozunk feleslegesen, hogyan változtathatunk, erről beszélgettünk Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Babusgató: Miért sír a baba? - Lászlóné Piszmán Ildikóval beszélgetünk. Ha babasírást hallunk, reflexszerűen összerándulunk, vajon miért sír, mi lehet a baja? A babák beszélni még nem tudnak, de a maguk módján kommunikálnak. Minden igényüket, problémájukat képesek kifejezni a sírás eszközével. A babasírásról, típusairól, okairól beszélgetek a műsorban Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt: Téli tartalmas levesek

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Nyitott programok, 25 éves visszaemlékezés, Édes Árpád református lelkésszel beszélgettünk. A nőszövetség invitálja a hallgatókat november 10-én szombaton délelőtt a református gyülekezeti házba a közelmúltunk iránt érdeklődőket. Különleges előadásra kerül sor, melyben egy történésznő, Földváryné Kiss Réka fog az 56 utáni helyzetéről beszélni a református gyülekezeteknek, lelkészeknek. Nyitott Istentiszteletek sok zenével, ez a mottója, annak a sorozatnak, melynek következő rész nov. 11.-én lesz vasárnap délután 16 órakor ugyanitt. Egyre népszerűbbek ezek az alkalmak, ne hagyják ki Önök sem. Szó esik még, az elmúlt vasárnap hálaadó Istentiszteletéről, melyben a 25 éve újraindult Református Sziládyról emlékeztek lelkészek, volt diákok, dolgozók, barátok. Igét hirdetett Mikesi Károly református lelkész.  Feltétlen tartsanak velünk! (kép forrása: halasmedia.hu)

14:00 - 153-Lélekmód: Szöllősy Heléna gyógynövények, gyomnövények szakértője mesél. Különleges életútban, különleges témában találja magát a hallgató riportunkban. Elképesztően fordulatos, betegséggel és gyógyulással teljes életúton jutott el Heléna a gyomnövények tanulmányozásához.  Mikó Piroska meghívása alapján ebből kaptak ízelítőt a kisszállási érdeklődök nemrégiben. Tipikus kiskunsági gyomnövényeink, mennyi gyógyító erővel bírnak, senki nem sejtené, hogy mennyire hasznosak is ők. A kövér porcsin salátában is finom ugyanakkor autisztikus tüneteket is enyhít sok más jótékony hatása mellett. A királydinnye termése nemcsak a bicajok kerekét lyukasztja bosszúságunkra, hanem mást is tud. Nyilván pontosan kell ismerni mindezt, ezen érdekes információkra Heléna készülő, gyomnövényeket feldolgozó könyvében majd választ kaphatunk. Feltétlenül tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Szépítők: Őszi, téli ruhatár, kapszula szekrény, színek és trendek-beszélgetés Tóth Edit stílustanácsadóval. A téli ruhatárunkat már most érdemes átnézni, hogy eldönthessük, mit fogunk megtartani és mit kell kidobni, illetve másnak adni. Módszerek és ötletek a válogatáshoz, kapszula szekrény a minimál mennyiséghez, ruhabörze baráti társaságban. Öltözködési trendek az őszben és a télben, meleg és hideg típusok számára szín és anyagötletek, divatos ruhadarabok. A megfelelően választott kiegészítők lehetnek a megjelenésünk kulcsai, többek között erről is beszélgettünk Tóth Edit stílustanácsadóval.

19:00 – Szép Álmokat: A hattyúk

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

20:30 – Hitvalló: Szalay Imre 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Gyógyulásunkat szolgáló stratégiák 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Vanek úr Párizsban