Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 03. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány

5:30 – Serkenj fel! :Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Miért sír a baba? - Lászlóné Piszmán Ildikóval beszélgetünk. Ha babasírást hallunk, reflexszerűen összerándulunk, vajon miért sír, mi lehet a baja? A babák beszélni még nem tudnak, de a maguk módján kommunikálnak. Minden igényüket, problémájukat képesek kifejezni a sírás eszközével. A babasírásról, típusairól, okairól beszélgetek a műsorban Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Erasmus+ program a KRK Központi Általános Iskolában-beszélgetés Vargáné Bálint Évával. A három éven át tartó Erasmus+ pályázat keretében Görögországban Lamia városában jártak négyen a Központi  Általános Iskola tanárai közül. Nemcsak a képzés, az informatikai eszközök tanórákon történő alkalmazása, hanem a görög általános iskolában látott oktatási módszerek megismerése is része volt a programnak. Jutott idő néhány nevezetesség megtekintésére, és egy kis pihenésre is a tengerparton. A pályázat folytatódik egy portugáliai úttal, majd zárásként Lengyelországba látogatnak el diákokkal, akik a nyelvvizsgát is letehetik az utazás során. Az angol nyelvű oktatás iskolán belüli színesítésére skype órákat vezetnek be a partneriskolák diákjaival, Vargáné Bálint Éva angol szakos tanárral beszélgettünk. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: II. rész. Vass Virággal a Nők Lapja újságírójával, írónővel beszélgettünk. A könyv ötletek hogyan is születnek, illetve olvasói kérdések és válaszok következnek most riportunkban. Már 25 évesen a Nők Lapja főszerkesztőjeként dolgozó, ugyanakkor népszerű írónővel a Martonosi Pál Városi könyvtárban találkozhattak a látogatók, mely beszélgetésnek moderátora Csányi Ágnes főszerkesztőnk, riporterünk volt. Az élő interjút hallhatják most hallgatóink, melyben megismerjük, hogyan is lett újságíró, miért is cserélte el az első cikkével azonnal megnyert pályázatban felkínált komoly állásokat egy szobabicajra az akkor még egyetemista lány. Megtudjuk persze azt is, hogy azután hogyan került az újságírás és regényírás területére. Azt is megismerjük, hogyan születik egy regény, milyen aszketikus folyamat is ez. Feltétlen tartsanak velünk! (kép forrása: halasmedia.hu) (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A Locomotiv GT, röviden LGT (becézve Loksi) a magyar rockzene egyik legnagyobb hatású együttese. A zenekar nevében a GT a Gran Turismo rövidítése, utalva a tagok előtt álló hosszú útra, vagy a mozdonytípusra. Az LGT névadó szimbólumának eredete nem tisztázott: a legelső lemezükön felbukkanó, akkor még akváriumban álló stilizált gőzmozdony motívuma végigkísérte a zenekar történetét. Lemezborítók sokaságán szerepelt (az egyik album egyenesen a 424 – Mozdonyopera címet viseli) a búcsúkoncerten pedig showelemként egy valódi gőzösön érkezett a Nyugati pályaudvarra a négy zenész. Ők zenélnek ma a Halas Rádióban.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Klumpirózsa

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A módosult (alternatív) tudatállapot 4. 2. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Vanek úr Párizsban