Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 10. 15. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: 20. alkalommal került megrendezésre az országos kutatók éjszakája rendezvénnyel összehangolva a Szilády Gimnáziumban is a Kutatók éjszakája. Számos, több, mint 25 helyszínen várta a több, mint 400 rekordszámú látogatót érdekesebbnél érdekesebb természettudományos bemutató. Riportot hallhatnak Dittmayer Péterrel, a kiskunhalasi Semmelweis Kórház ápolási igazgatójával, Farkasné Wodring Zsuzsanna rendőrségi szóvivővel, valamint diákkokal: Balázs Almával, Flaisz Edinával, Tóth Viktóriával, Csizmadia Boglárkával, Hunyadi Eszterrel, Szomor Viktóriával, Gajdos Évával, Bak Bálinttal, Gregus Márióval, Lóránt Dominikkal és Pesti Jenő Henrikkel. (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Olaszország, Firenze az Erasmus+ program keretében - beszélgetés  Csányi Ágnessel a rádió főszerkesztőjével, a Szilády gimnázium informatika szakos, gyermek- és ifjúságvédelmi felelős tanárával. Az Erasmus+ program keretében Firenzébe utazott Csányi Ágnes a Halas Rádió főszerkesztője, a Szilády gimnázium tanára. Az utazás élményeiről, nehézségeiről, Firenze város kulturális sokszínűségéről is beszélgettünk, a továbbképzésen tanult új módszerek és ismeretek mellett. A videó szerkesztés, a közösségi média használat, és az okos alkalmazások voltak a kurzusok témái, ahol kiváló trénerek oktatták a jelenlévőket. A csoportmunka különböző nemzetek pedagógusaival, a gyakorlatban kipróbált és alkalmazott ismeretek, mind kiváló alapot nyújtanak az itthoni oktatás színesítésére.(ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: dr. Petrekánits Zsuzsanna csecsemő- és gyerekgyógyász szakorvos, házi gyermekorvos nyilatkozik a védőoltásokról

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Naprendszerben bujkáló szuperföld létére utalhat egy új felfedezés. Bemutatták az űrhajót, amivel visszatérünk a Holdra. Itt a lakást fűtő falfesték, ráadásul magyar találmány. Lehet, hogy butább a kutyája, mint gondolja. A világon először születtek oroszlánok mesterséges megtermékenyítéssel. Először sikerült hallósejteket létrehozni. Összekötötték három ember agyát, meg tudták osztani telepatikusan a gondolataikat. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: "Egyszer valaki megfogalmazta velem kapcsolatban, hogy ösztönösen tudatos, vagy tudatosan ösztönös vagyok. A szüleim mindketten nagyon határozottak és céltudatosak voltak mindig, ezt láttam otthon, de én inkább emocionális lény vagyok. Lehet, hogy néha védekezésképp vagyok túl határozott, vagy túl erősnek tűnő, mert nem szeretnék erőtlennek, vagy védtelennek látszani. Nem szeretem ha látják az emberek a kudarcaimat, mert jómagam sem szeretem. Kevés volt az életemben, de azok nagy kudarcok voltak. Azt szeretem, ha az emberek jókedvűnek látnak, mediterrán alkatnak, és ha azt  mondják, hogy jó ránézni erre a nőre, mert nevet, pozitív a kisugárzása, vagy mert olyan erős, és szereti az életet. Én ezzel szeretnék példát mutatni, és a zenéimből is leginkább ez sugárzik. Mondták már, hogy a hajam szála is porzik a dinamizmustól a színpadon, ugyanakkor pont a koncerteken láthatják az emberek a filozofikus arcomat, a vágyakozót, vagy a titokzatos Csillát, mert ott mesélek is ezekről." (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Orros, a törpe

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a titkok kamrája

 20:30 – Hitvalló: Czipot Géza 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A tudattalan működésmódja 3. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A láthatatlan légió