Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 10. 12. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Zsellér Ágnes énekel - Wolf Péter és Sztevanovity Dusán szerzeményeit okt. 12-én a Thorma János Múzeum dísztermében. Ritka kincs, hogy maga a dalszerző kíséri szerzeményeit, ezt élvezhetik a jól ismert és szeretett Zsellér Ágnes dalestjén. Ágnes hangjával már sokszor bűvölte el a környék lakóit, ám ez az est rendkívül különleges, hisz maga a kapcsolat kialakulása sem hétköznapi - mely előadót és szerzőt összehozta. Feltétlen tartsanak velünk, s ha tehetik, jöjjenek a koncertre! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Szépítők: Smink, arcforma, színválasztás-beszélgetés Tóth Edit kozmetikus, stílustanácsadóval. A smink titka a megfelelően felvitt alapozó, amely a bőrünkhöz illik. Érdemes néhány szabályt betartani, a tökéletes hatás elérése érdekében. Beazonosíthatják az arcformájukat, tippeket kapnak a színek megválasztásához, a szem és száj megfelelő hangsúlyozásához. Tóth Edit kozmetikus és stílustanácsadó osztja meg önökkel tanácsait, sminkelési ötleteit. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Naprendszerben bujkáló szuperföld létére utalhat egy új felfedezés. Bemutatták az űrhajót, amivel visszatérünk a Holdra. Itt a lakást fűtő falfesték, ráadásul magyar találmány. Lehet, hogy butább a kutyája, mint gondolja. A világon először születtek oroszlánok mesterséges megtermékenyítéssel. Először sikerült hallósejteket létrehozni. Összekötötték három ember agyát, meg tudták osztani telepatikusan a gondolataikat. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Baby Gabi

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Műsorvezetőnk, Kádárné Mészáros Erika a konyhában. Mai vendégünk Kádárné Mészáros Erika a Halas Rádió munkatársa. Beszélgetésünkből kiderül, hogy mennyi ideje van főzni, hogyan változtat a családi hagyományos recepteken és megosztja velünk kedvenc pizzatészta receptjét, amelyből "ropit" készít. Tartsanak velünk!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: 20. alkalommal került megrendezésre az országos kutatók éjszakája rendezvénnyel összehangolva a Szilády Gimnáziumban is a Kutatók éjszakája. Számos, több, mint 25 helyszínen várta a több, mint 400 rekordszámú látogatót érdekesebbnél érdekesebb természettudományos bemutató. Riportot hallhatnak Dittmayer Péterrel, a kiskunhalasi Semmelweis Kórház ápolási igazgatójával, Farkasné Wodring Zsuzsanna rendőrségi szóvivővel, valamint diákokkal: Balázs Almával, Flaisz Edinával, Tóth Viktóriával, Csizmadia Boglárkával, Hunyadi Eszterrel, Szomor Viktóriával, Gajdos Évával, Bak Bálinttal, Gregus Márióval, Lóránt Dominikkal és Pesti Jenő Henrikkel.(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A kis mukk története

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a titkok kamrája

20:30 – Hitvalló: Pótor József

21:00 – Serkenj fel: Balogh Róbert - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A tudattalan működésmódja 2.   1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az ellopott futár