Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 10. 06. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! :Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Dicséret-büntetés: Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval beszélgetünk. Minden szülő jól viselkedő, udvarias, jól tanuló, szófogadó kisgyermeket szeretne. Ezek az adottságok fellelhetőek a gyerekek nagy részében. A szülők, nevelők kezében az eszköz a nevelés és a módszerek sokasága. Milyen módszereket használjunk? Dicséret, büntetés, példamutatás, segítségnyújtás stb. Milyen hatásai vannak a gyerekek személyiségének fejlődésére? Mai adásunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Vendégem ma is Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó, a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai óvodájának óvodapedagógusa. (ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Oxford-Kreatív oktatás a középiskolában-beszélgetés Nagy Brigittával a Szilády gimnázium angol szakos tanárával. Az Erasmus+ program keretében Oxfordba utazott Nagy Brigitta angol szakos tanár, akinek már az utazása is meglepetéseket tartogatott. Megismerhetik az egyetemi város különleges helyszíneit, hangulatát, forgatagát. A képzés, amelyben Brigitta részt vett, számos szórakoztató, kreatív, jól megtervezett feladatot és új ötletet tartalmazott, amelyet érdemes a nyelvoktatásban is alkalmazni. A nemzetközi tanár csapat tagjai hasonló tanítási nehézségekről számoltak be, ezekben a kérdésekben is sokat tudott segíteni nekik a kurzus walesi előadója.(ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: 20. alkalommal került megrendezésre az országos kutatók éjszakája rendezvénnyel összehangolva a Szilády Gimnáziumban is a Kutatók éjszakája. Számos, több, mint 25 helyszínen várta a több, mint 400 rekordszámú látogatót érdekesebbnél érdekesebb természettudományos bemutató. Riportokat hallhatnak: Gyarmati Krisztiánnal, Égető Tamással, Baranyai Brúnóval, Szakál Benedekkel, Horváth Bendegúzzal, Csányi Csengével, Baranyai Katával, Piszman Zsófiával, Horváth Annával és Nárai Fannival. (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A haszonelvűségnek sok állat esik áldozatul és a kedvtelési állattartás pedig nem mindig alapul a felelősségen. Magyarországon például évente több százezer "kedvenc" állat válik kóborrá. Ha minden nap október negyedike lenne, sokkal többet foglalkoznának az állatokkal, sokkal több figyelmet fordítanának az ember legjobb barátjára, s talán nem kellene annyi ártatlan életet kioltani, vagy nyomorúságos körülmények között tartani. Nemcsak az állatok világnapján, de a hétköznapokban sem szabadna elfeledkeznünk a bennünket körülvevő természetről, élőlényekről. Akkor kedvenceink is azt hihetnék, hogy minden nap születésnapjuk van. Állatokról szóló zenék a műsoron.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A hercegnő és a kobold

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K. Rowling - Harry Potter és a Bölcsek köve

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A hitről 2.  1. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A három testőr Afrikában és Rejtő Jenő - Az ellopott futár