Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 10. 05. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Balogh Róbert - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Dr. Kmeth Sándor orvos-természetgyógyász előadására invitál a Közösségek Házába. Sándor tavalyi nagy sikerű előadása  folytatásának is tekinthető az október 25-én csütörtökön a Közösségek Házában sorra kerülő alkalom. Idén is ingyen jöhetnek az érdeklődők, fiataltól az érett korosztályig, és a rendszerező élettan, gyógynövények szakértője ezúttal igyekszik nagyon sok konkrét tanácsot is adni egy-egy kibillent egyensúlyi állapot megoldására, javítására. Feltétlen tartsanak velünk és jöjjenek az eseményre!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Talpig Civilben: Martonosi Pál Városi Könyvtár-beszélgetés Erhardt Györgyivel, a könyvtár igazgatónőjével. Megismerhetik a könyvtár történetét, jelenlegi működését és azokat a lehetőségeket, amelyeket az olvasáson felül kínál a könyvtár az érdeklődőknek. Digitális Jóllétpont, felnőttképzés, önkéntesség, folyamatos megújulás jellemzi könyvtárunkat. Az Országos Könyvtári napok programjairól is bővebb információt kaphatnak a beszélgetés során, Erhardt Györgyitől a könyvtár igazgatónőjétől. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Fantomok utaznak egy kísérleti űrhajó fedélzetén. Bemutatták a kiépítendő Mars-bázist.  Megalkották az ultraibolya, vagy ultraviola sugárzás mérő karkötőt. 160 éves matematikai problémát oldhattak meg. Látványos kísérlettel mutatták be, mit tesznek a növények, ha megsebesítik őket. Miért rázkódik meg a testünk, mielőtt elalszunk? Áttörés a rákdiagnosztikában: már műtét közben elkészülhet a szövettan. Megtalálták a szert, amelytől visszanő a fog. (ismétlés)      

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Balássy Betty

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Dicséret-büntetés: Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval beszélgetünk. Minden szülő jól viselkedő, udvarias, jól tanuló, szófogadó kisgyermeket szeretne. Ezek az adottságok fellelhetőek a gyerekek nagy részében. A szülők, nevelők kezében az eszköz a nevelés és a módszerek sokasága. Milyen módszereket használjunk? Dicséret, büntetés, példamutatás, segítségnyújtás stb. Milyen hatásai vannak a gyerekek személyiségének fejlődésére? Mai adásunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Vendégem ma is Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó, a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai óvodájának óvodapedagógusa.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Iskolakezdésről, évszakokról, mobilozásról beszélgettünk Szanyi Zsanett, Szilágyi Gabriella, Nagy Andor, Koller Szilárd és Csányi Csenge diákokkal. Ismét a Sziládyból jelentkezünk diákokkal, akikkel őszről, iskolakezdésről és a mai gyerekek mobilozási szokásairól beszélgetünk. Ha középiskolás vagy és szívesen nyilatkoznál a rádióban írj a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre és megoldjuk! Tartsatok velünk!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A hercegnő és a kobold

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Bölcsek köve

20:30 – Hitvalló: W. Salgó Ágnes

21:00 – Serkenj fel: Balogh Róbert - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A hitről 1. 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A három testőr Afrikában