Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 09. 18. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Örömtánc Rábaköztől Felcsíkig, 10 éves jubileumi gála a Kiskun Táncegyüttes életében-beszélgetés Mándity Lászlóval a táncegyüttes vezetőjével 10 év alatt óriási növekedés, hatalmas létszám, sikeres fellépések és egyedi tánckoreográfiák kísérték a Kiskun Táncegyüttes életét. Egy fantasztikus táncválogatás, látványos koreográfia és valóban örömtánc várja majd az érdeklődőket a 10. jubileumi gálán, erről számolt be Mándity László a Kiskun Táncegyüttes vezetője. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Éles István: "Én nézelődő típus vagyok, inkább gondolkodó humorista, nem poén sziporkáztató. Nálam azzal kezdődött, hogy a szüleim gyermekként színházba vittek. Láttam, tapasztaltam, hogy milyen az, ha egy bácsi és egy néni ott van a színpadon, és énekelnek. Édesanyám nagyon kritikus volt, Édesapám egy jó humorú ember, a Nagymamám pedig sokat énekelt. Emlékszem, hogy családi összejöveteleken mások is szívesen énekeltek a családból." Éles István azt mondja, ő egy örök újrakezdő, remény nélküli optimista, aki szeretné magát ismét egy új oldaláról megmutatni: "Zenész barátommal, Judt Istvánnal egy olyan anyagot készítettünk, amelyben megpróbáltuk bizonyos nagy karaktereknek megfogalmazni a paródiáját úgy, hogy ne a régi nagy slágerre írjunk szöveget, hanem most saját zene, és saját szöveg lesz. Ez lesz életem első olyan produkciója, amely után már nem kaphatok sem elismerést, sem kritikát Édesanyámtól... Nem fukarkodott a negatív észrevételekkel - talán tőle örököltem a kritikus szemléletet... Igaz, ezt a pedagógusképzőben megengedőre változtatták, és a kettőből lett egy nagyon ellentmondásos szemléletem - ezért van az, hogy a paródiáim nem durvák, szélsőségesek, nem is akarnak röhögtetni, csupán mosolyt szeretnének csalni az arcokra."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Bajnai Diána töri-magyar szakos középiskolai pedagógussal beszélgetünk.

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: 2018.09.20.-21.-ig II NAK Szántóföldi napok programjáról mesél Gáspár Ferenc a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei elnöke. II. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow ingyenes rendezvényre kerül sor a Békés megyei Mezőhegyesen szept. 20.-21.-én. Az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényén a kis és nagygazdák a befolyt jövedelmet fejlesztésre, új gépekre eszközökre válthatják, mint ezt tették eleink a betakarítások végén. Bár akkor még messze nem ilyen modern kis traktorokat, munkát segítő és könnyítő eszközöket vettek eleink. Mezőhegyes 42 hektáron várja a mezőgazdasági gépek, a precíziós eszközök és a növénytermesztési technológiák iránt érdeklődőket a rendezvény. Erről és a gazdák helyzetéről mesél Gáspár Ferenc, feltétlen tartsanak velünk! Bővebb információt a http://szantofoldinapok.hu/ oldalon és a https://www.facebook.com/II.NAKSZANTOFOLDINAPOK/?ref=bookmarks profilon találnak.

14:00 – Önindító: Krámli Krisztina a 2018-as szüreti futás legjobb női versenyzője mesél a 15 éves futó karrierjéről. Valójában fogyás miatt kezdtem el futni, meséli Krisztina, aki a civil életben fodrászként dolgozik. Fiam születése után a plusz 20 kilótól akartam megválni a rendszeres reggeli futásaimmal. Nagyon nagy energiát ad az a reggeli fél óra, amit erre szánok. 6 éve indultam először egy futófesztiválon, versenyen és arra jöttem rá, hogy az amatőr futók között én nagyon gyors vagyok! A verseny hangulata megfogott, az a sok lelkes, egymást segítő ember, a mozgás, beleszerettem ebbe a dologba. Azóta keresem a helyszíneket ha van időm, sok első és második helyet gyűjtöttem, ami szintén lelkesítő számomra. Tóth Péter, nemcsak párom, időnként edzőm is. Reggelente segít és biztat, hogy a reggeli futásom el ne maradjon. A futás jó örömre, bánatra, megnyugodni és feltöltődni is egyszerre, próbálja ki mindenki. :)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Miért viszket a seb, amikor gyógyul? Új halfajokat találtak az óceán mélyén, amelyek elolvadnak, ha felszínre hozzák őket. Mi történik, ha abbahagyja a dohányzást? Új kutatás: nem hatásosak a köhögés elleni gyógyszerek. Útnak indult a találmány, mely megmentheti a Földet, illetve az emberiséget! Megcsinálták a defektálló biciklikereket. Itt az új ablak, ami megfelezi az áramszámlát.

19:00  - Szép Álmokat: Csányi Vilmos - Bukfenc mindent tud

19:15 - Irodalom az Éterben: Salvatore - Star Wars: A klónok támadása

20:30- Hitvalló: Szilbekné Cseh Györgyi

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés), Lélekműhely: Mit kezdjünk a sebzett gyerek énrészeinkkel? 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred közbelép