Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 09. 15. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetés

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Pősz Attila a konyhában! - Rádiós kolléga, szakács, némettanár. Pősz Attila mesél nekünk életútjáról, szakácsvégzettségéről, kedvenc, magyaros ételeiről. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Barcelona- sziládys tanárkurzus -Kelemenné Márkus Ágnes pedagógus szemével. Erasmus+ program keretében utazott Kelemenné Márkus Ágnes a Szilády német-drámaszakos pedagógusa Barcelonába, ahol Happy School kurzuson vett részt. Megtudhatják, hogy ez a pályázat, kiknek nyújt lehetőséget szakmai továbbképzésre, megismerkedhetnek a flow érzéssel és gyakorlati példa során tekinthetnek be a kurzus menetébe. Barcelona nevezetességeiről, a természeti környezetről és a csodálatos látnivalókról is beszélgettünk.(ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Vezendi Gáborral és Bata Viola, Fodor Fruzsina sziládys diákokkal sajátkészítű acapella videóikról beszélgettünk. Az elsőben még Veza egyedül, majd a másodikban már Zöldi Nikivel együtt, majd Fruzsival és Violával énekelték fel és alkották meg a képi anyagot acapella videóikhoz, végül a Líra énekét természetesen már Sebő Judit is segítette felénekelni és megalkotni. Népszerűek lettek igen hamar a hangszer nélküli vicces kedves énekes videók, olyannyira, hogy már újabb terven gondolkodnak az alkotók. Mit is jelent, hogyan indul, mi a menete egy ilyen videó klip megalkotásának és milyen nagyszerű móka és munka egyszerre, megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája:A XIX. század végén, mikor Giuseppe Verdi már visszavonult, Wagner hatása pedig erősödött, az olasz zenei élet némileg kiüresedett, s nyitottá vált az olyan újításokra, melyek az olasz zenei hagyományokból táplálkoznak. Pietro Mascagni édesapja pékműhelyet tartott fenn, melyet első fiának, Francescónak adott át, Pietrót pedig a jogi pályát előkészítő iskolarendszerbe küldte. Néhány évvel ezután meghalt édesanyja. Egy évvel később, 1874-ben a magas tandíjak miatt a San Benedetto-templom zeneiskolájába, a Schola Cantorumba került, ahol zeneelméletet és éneket kezdett tanulni. Antonio Biaginitől, a helyi templom orgonistájától tanult zongorázni. Később, tizenévesen az Istituto Musicale Livornesében (Istituto Luigi Cherubini) Alfredo Soffredininél tanult, aki magánórákat is adott a tehetséges fiúnak, és a későbbiekben is pártfogolta. Ő ismertette meg az olasz zene nagy alkotásaival, többek közt Verdi operáival. Legismertebb műve a Parasztbecsület (Cavalleria Rusticana).

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Csányi Vilmos - Bukfenc mindent tud

19:15 – Irodalom az Éterben: Salvatore - Star Wars: A klónok támadása

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetés (ismétlés) és Lélekműhely: Sérült gyermeki énállapotok – gyógyulás a sebzett gyermeki énállapotainkból. 4. 2. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred közbelép