Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 09. 17. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! - Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Életmentő sziládysok. Erdődi Imre, Vuits Gergő, Ledenyák Ádám és Péter Barnabás nyár végén Kunfehértón strandoltak. Fürdőzés közben két idős hölgy hívta fel figyelmüket arra hogy baj van, egy ember rosszul lett a vízben. A fiúk nem kis bátorságról tettek tanúbizonyságot, azonnal beúsztak és kihúzták a magatehetetlen férfit, akinek ezzel megmentették az életét. Gratulálunk a bátor cselekedethez!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Barcelona- sziládys tanárkurzus - Kelemenné Márkus Ágnes pedagógus szemével. Erasmus+ program keretében utazott Kelemenné Márkus Ágnes a Szilády német-drámaszakos pedagógusa Barcelonába, ahol Happy School kurzuson vett részt. Megtudhatják, hogy ez a pályázat, kiknek nyújt lehetőséget szakmai továbbképzésre, megismerkedhetnek a flow érzéssel és gyakorlati példa során tekinthetnek be a kurzus menetébe. Barcelona nevezetességeiről, a természeti környezetről és a csodálatos látnivalókról is beszélgettünk.(ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: A jógáról - Dózsa Erikával, a Százszorszép Óvodák óvónőjével beszélgettünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Vannak madarak, amelyek szinte soha nem szállnak le a földre. Miért nem szeretik a macskák a vizet?  Baktériumok hemzsegnek az ágyneműnkben. Napirenden van az óraátállítás eltörlése.  Nem adták fel a Marsjáró megmentését. Tervbe vették a Holdon való építkezést. 25 napig volt levegőben egy napelemes repülő. Tengervízben lebomló műanyagot fejlesztettek ki. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Bach Szilvia: "Úristen Dóri, te tudsz szteppelni?" "A nevelésben nálunk nem volt az, hogy: Ezt nem szabad! Miért? Csak. Elmondtuk, hogy mi a helyzet, és Dóri vette. Dóri 2 és 3 között lehetett, amikor jött a hisztikorszak: veri magát a földhöz, toporzékol. Ilyenkor én nem azt mondtam, hogy ne toporzékolj, mert azt nem értette volna, és akkor még jobban üvöltött volna. Elkezdte a műsort, és mondtam neki: Úristen Dóri, te tudsz szteppelni? Mutasd még egyszer! Ekkor már mosolygott, és úgy csinálta.

Anyuka a gyerek után rohan kétszázzal, a gyerek röhögve visszanéz, és még jobban begyorsít?

Bebújtam egyszer egy kapualjba, és onnan figyeltem. Amikor hátranézett, háromig számoltam - akkor neki már a szája legörbült -, ekkor előjöttem. Elmondtam neki, hogy emiatt fontos, hogy ne engedjük el egymás kezét, mert most nem láttuk egymást, és látod, már majdnem sírsz.

Egyszer pont az orra előtt indítottak be egy autót, és megrezzent. Szerintem az ilyen reakcióira kell figyelni, és ezekhez kell kötni: Ekkor mondtam el neki, hogy ez veszélyes, mert az autóból nem biztos, hogy látnak téged, mert pici vagy."(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Csányi Vilmos - Bukfenc mindent tud

19:15 - Irodalom az Éterben: Salvatore - Star Wars: A klónok támadása

 20:30 – Hitvalló: Varga Géza

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Mit kezdjünk a sebzett gyerek énrészeinkkel? 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred közbelép