Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 09. 14. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A halasi piacról őstermelői riportok: Kádár Péter, Vancsuráné Dobó Ágnes és Böröcz Zoltánné nyilatkoznak. Sokan olyan természetesnek véljük, hogy a piac tele van szebbnél-szebb csemegékkel, hogy szinte elfeledjük, hogy az alma nem a ládában terem, és a paprika, paradicsom nem a dobozban. Őstermelőket kérdeztünk, mivel is jár, milyen és mennyi munka az, ami megelőzi azt, hogy a kosarunkba kerüljön piacnapokon a sok szép zöldség és gyümölcs. Az időjárás, a sok, vagy épp a kevés eső, fagykár, eladási trendek, bogarak és kártevők, gaz megnehezítik meg gyakorta a termés növekedését és termelést. Nem is gondolnák mennyi gonddal és nehézséggel kell megküzdenie a gazdáknak termelőknek napról-napra, hogy az asztalunkra kerüljenek ezek az igazi beltartalommal rendelkező étkek. Hála termelőink kitartásának, ez a kemény munka igazán és szó szerint gyümölcsöző ! Feltétlen tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Szépítők: Öltözködés, ötletek, stílusok-Tóth Edit stílustanácsadó. Tóth Edit stílustanácsadóval beszélgettünk arról, hogy milyennek kell lenni az öltözetünknek ahhoz, hogy az egyéniségünkkel harmóniában legyen. Megtudhatják, hogy melyik típusba tartoznak, tavasz, nyár, ősz vagy tél kategóriába, ehhez pedig színötleteket is kapnak a ruhaválasztáshoz. A fekete és a fehér viselése minden típusnál lehetséges, a megfelelő kiegészítőkkel. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Vannak madarak, amelyek szinte soha nem szállnak le a földre. Miért nem szeretik a macskák a vizet?  Baktériumok hemzsegnek az ágyneműnkben. Napirenden van az óraátállítás eltörlése.  Nem adták fel a Marsjáró megmentését. Tervbe vették a Holdon való építkezést. 25 napig volt levegőben egy napelemes repülő. Tengervízben lebomló műanyagot fejlesztettek ki. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Erdőhegyi Brigitta

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Közlekedés, nagy ötös, iskolakezdés-Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke. Knezsik Istvánnal, az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk arról, hogy az utazás élmény legyen. Biztonságban hazaérni, ehhez öt dolog kell, vagyis megtudhatják mi az a "nagy ötös". Tanácsokat és ötleteket kaphatnak az iskolakezdéskor tapasztalható közlekedési nehézségek megoldásához.

14:00 – S’örömkonyha: Pősz Attila a konyhában! - Rádiós kolléga, szakács, némettanár. Pősz Attila mesél nekünk életútjáról, szakácsvégzettségéről, kedvenc, magyaros ételeiről. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Életmentő sziládysok. Erdődi Imre, Vuits Gergő, Ledenyák Ádám és Péter Barnabás nyár végén Kunfehértón strandoltak. Fürdőzés közben két idős hölgy hívta fel figyelmüket arra hogy baj van, egy ember rosszul lett a vízben. A fiúk nem kis bátorságról tettek tanúbizonyságot, azonnal beúsztak és kihúzták a magatehetetlen férfit, akinek ezzel megmentették az életét. Gratulálunk a bátor cselekedethez!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Csányi Vilmos - Bukfenc mindent tud

19:15 - Irodalom az éterben: Salvatore - Star Wars: A klónok támadása

20:30 – Hitvalló: Makai Viktória

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Sérült gyermeki énállapotok – gyógyulás a sebzett gyermeki énállapotainkból. 4. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred közbelép