Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 08. 13. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Eve Curie - Madame Curie

5:30 – Serkenj fel! -  Dányi-Nagy Márió- Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Tegnap néztük: Egy ropi naplója - amerikai vígjáték. Greg utálja az iskolát. Szerinte a felső tagozat a legostobább dolog, ami létezik. Nincs rémesebb és megrázóbb élmény számára, mint a kócos, szeplős idiótákkal, a bugyuta szájhősökkel és a borotválkozó nagyfiúkkal való találkozás. A szenvedését, állandó megpróbáltatásait sajátos módon próbálja oldani a srác, arra készül, hogy naplót ír. Nem olyan ömlengőset, amit a lányok szoktak, hanem igazi naplót, amelyben megörökíti a világról, az iskoláról, a családról és az emberekről alkotott véleményét. Így születik meg "ropi" naplója. (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Gitározás-hobbi-pályaválasztás-zenélés. Kiss Bernát gitárossal beszélgettünk arról, hogy hogyan szeretett bele a gitározásba és az autodidakta módon megtanult hangszer használatból hogyan lett komoly zenei tudás.   Az is kiderül, hogy milyen egyedi készítésű gitárt nyert a nyár folyamán Bernát egy internetes versenyen és a Rocklife gitárosaként milyen ötletei és tervei vannak a jövőt illetően. Zeneileg Bernát mindenevő, amikor saját számokon dolgozik, szívesen használ különböző stílusokból kiragadható futamokat más zenei környezetben.(ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: A híres halasiak sorozatban Szabados Ágnest, az RTL Klub híradós műsorvezetőjét ismerhetik meg

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Augusztus 20. programjai. Délelőtt a Végh-kúriában kézműves programok, bor bemutató, folyamatos zene és egy kis gasztronómia is várja az érdeklődőket. Hagyományosan zászlófelvonásra és kenyérszentelésre is sor kerül a délelőtt folyamán. A délutáni programok a Sóstó partján már 15 órától elkezdődnek, a koncertek és bemutatók után 21 órakor lesz a tűzijáték. Újdonság, hogy idén a programok ideje alatt körbe lehet csónakázni a Sóstón, Rajcsány Betti a Halasi Média és Kultúra Kft. programszervezője beszélt a részletekről.

14:00 – A tudomány mai állása: 7 hónap alatt elhasználtuk a Föld egyévi erőforrását. Hibrid delfin bukkant fel a Hawaii szigetcsoporthoz tartozó Kauai szigetnél. Méhekkel vizsgálják Róma légszennyezettségét.  Izraeli kutatóknak sikerült megállítaniuk a rák terjedését. Kevesebb esélye van a demenciára, ha mértékkel fogyaszt alkoholt, mint ha egyáltalán nem iszik. Átprogramozott sejtekkel gyógyítanák a Parkinson-kórt. Bemutatták a jövő okos zenelejátszóját. Titokzatos rádiójeleket fogott az űrben egy brit-columbiai rádiótávcső. A NASA közzétette a felvételt, amin 'a Nap hangja' hallható. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:Fenyő Miklós: "Megtanultam hallgatni akkor, amikor hallgatni arany." "Szeretek beszélgetni, megbeszélni, sőt akár rábeszélni is. Szeretném, ha a szavaimat úgy értelmeznék, ahogy én értelmezem, amikor mondom. Olyan helyzetekben, amikor tétje van annak, hogy megértsük egymást, hajlamos vagyok többször elmondani ugyanazt. Hallottam már olyat, hogy valaki azt mondta: Jó-jó, már háromszor mondtad. Elképzeléseim mindig voltak, és ezeket erőm, idegrendszerem és munkabírásom függvényében kiviteleztem. Vannak olyan elképzelések, amelyekből végül nem lesz semmi, csak arról nem szoktunk beszélni. Ha az ember falba ütközik egy önmaga által ragyogónak gondolt, vagy remélt tervével kapcsolatosan, akkor azt nehéz elengedni. Nem vagyok az elengedésnek a legavatottabb művésze, finoman szólva. Ha a falig eljut az ember, és azon nem tud végül áttörni - ami persze egy szimbolikus kifejezése annak, hogy végül le kell mondani egy gondolatról, ötletről, vagy elképzelésről -, akkor az hosszan eltart bennem. Nem tudok lemondani, illetve nehezen tudok. Végül muszáj, és ha muszáj, akkor muszáj, csak hosszan eltart bennem. Nem is olyan nagyon régen, volt egy olyan dolog, amiről le kellett mondanom, és az élet adott helyette egy másik nagyon hasonlót, ami még annál is jobb volt." Augusztus 25. Margitsziget! "Minden Margitszigeti koncertnek van címe, ez most a 21. lesz, és ennek most az a címe, hogy Soha abba ne hagyd!" (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Maja a méhecske

19:15 - Irodalom az Éterben: Dávid Antal - A szolgadiák

 20:30 – Hitvalló: Várszegi Asztrik 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Dányi-Nagy Márió- Református (ismétlés) és Lélekműhely: Szándékos vakság - Félelem a megsemmisüléstől és a haláltól 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jules Verne - A dunai hajós