Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 08. 10. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Eve Curie - Madame Curie

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: 25 éves a halasi Baranyi László Kolping család - Gálné Irénke nyilatkozik. Az elmúlt napokban a kiskunhalasi kolping család az erdélyi testvér család busznyi csoportját látta vendégül több mint egy héten keresztül. A megszokott kétévenkénti vendéglátás apropója volt idén, hogy 25 éves lett a halasi kolping család, melynek ünnepére sok katolikus alapító segítő atya, Bábel Balázs érsek úr, a polgármester is megjelent a hálaadó ünnepségen. Gálné Irénke vezető mesél a kolping jelentéséről, a halasi 43 fős család programjairól, életéről és természetesen a két testvér kolping csoport együtt töltött idejéről. Ezúton is szívből jövő köszönetét tolmácsoljuk Irénkének. Köszönet a kolping tagoknak és minden segítséget nyújtó szervezetnek és embernek, aki ebben a csodás és igazi közösségi élményt nyújtó hét programjaiban közreműködött! Tartsanak velünk a részletekért! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Talpig Civilben: Union Dojo Kiskunhalas Klub-Horváth Zoltán edző. A Harcművészeti Sportegyesület kiskunhalasi klubjának történetét mutatjuk be, Horváth Zoltán edző segítségével. Megtudhatják milyen érzés versenyzőből edzővé válni, megismerhetik a kyokushin karate mozgásformáit, versenyszabályait. Az is kiderül, hogy egy sportoló mikor válik alkalmassá arra, hogy versenyen is összemérje tudását ellenfeleivel. A nyári pihenő után szeptemberben Halason kezdődik a versenyzés, de előtte hárman Lengyelországban egy vizsgával egybekötött nemzetközi edzőtáboron is megmérettetik tudásukat.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: 7 hónap alatt elhasználtuk a Föld egyévi erőforrását. Hibrid delfin bukkant fel a Hawaii szigetcsoporthoz tartozó Kauai szigetnél. Méhekkel vizsgálják Róma légszennyezettségét.  Izraeli kutatóknak sikerült megállítaniuk a rák terjedését. Kevesebb esélye van a demenciára, ha mértékkel fogyaszt alkoholt, mint ha egyáltalán nem iszik. Átprogramozott sejtekkel gyógyítanák a Parkinson-kórt. Bemutatták a jövő okos zenelejátszóját. Titokzatos rádiójeleket fogott az űrben egy brit-columbiai rádiótávcső. A NASA közzétette a felvételt, amin 'a Nap hangja' hallható. (ismétlés)        

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Endrei Judit

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Ciróka Baba - Mama klub. Mit is takar ez a név? Babák klubja, mamák klubja? A Kiskunhalasi Református Egyházközség támogatásával működő klub vezetője: Kaszap Imréné Rozika beszél a Ciróka mindennapjairól, működéséről és a jövőbeli tervekről.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Tegnap néztük: Egy ropi naplója - amerikai vígjáték. Greg utálja az iskolát. Szerinte a felső tagozat a legostobább dolog, ami létezik. Nincs rémesebb és megrázóbb élmény számára, mint a kócos, szeplős idiótákkal, a bugyuta szájhősökkel és a borotválkozó nagyfiúkkal való találkozás. A szenvedését, állandó megpróbáltatásait sajátos módon próbálja oldani a srác, arra készül, hogy naplót ír. Nem olyan ömlengőset, amit a lányok szoktak, hanem igazi naplót, amelyben megörökíti a világról, az iskoláról, a családról és az emberekről alkotott véleményét. Így születik meg "ropi" naplója.(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Maja a méhecske

19:15 - Irodalom az éterben: Star Wars - Baljós Árnyak

20:30 – Hitvalló: Laborczi Géza 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Szándékos vakság: belső konfliktus - külső konfliktus. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája