Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 08. 06. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Eve Curie - Madame Curie

5:30 – Serkenj fel! -  Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Tegnap néztük: A legényanya – vígjáték, politikai szatíra. A szocializmusban játszódó magyar film egy kis falu – ahol minden férfit Bélának hívnak – életét felfordító keresztnév választás (Józsi) és egy férfi terhesség körül bonyolódik, tele helyzetkomikummal, emlékezetes mondatokkal, és kitűnő stábbal. (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Virágné Színes Ilona alkotóművész története. Virágné Színes Ilonára nagy hatással volt rajztanára Diószegi Balázs, de ő csak gimnazistaként kezdett alkotni. Legelső nagy munkáját pedagógusként készítette Budapesten egy kollégájával egy 6×9 méteres falra, óriási mesefa formájában. Ezután többfajta technikával ismerkedett meg: fest, farag, szobrászkodik, sokszor vegyes technikát is alkalmaz munkái elkészítésekor. Mesél a legfontosabb kiállításairól, a célért festésről és az idei alkotótáborról is. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Milyen a jó apa?

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Az EU négy újabb műholdját állították pályára. Folyékony víz jelenlétére utaló bizonyítékokat találtak a Marson. A Naphoz nagyon közel küldenek egy űrszondát. 120 napig is a levegőben maradhat egy új robotrepülő. Elkészült a műanyag zacskó, ami megmentheti a környezetet. Már okos telefonnal is diagnosztizálhatunk agysérülést. Szenzációs eredmény: visszafordították az öregedést. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Kautzky Armand: "Van akinek jól áll a farmer, valakinek nem. Van, akinek jól áll a mai divatos szűk, van akinek nem. Csak azért ne vegyünk fel szűket, mert most az a divat, ráadásul a színész egy kicsit példát is mutat a közönségének. Az ember odaáll a tükör elé, és jó alaposan végignézi magát. Különböző alkatok vagyunk, és nem csak fizikai alkatok, lelki alkatok is. Például én egy zakós ember vagyok alapvetően. Azt mondja József Attila: "Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat." Az igazi tükör mindig a másik ember. Lehet egy társ, lehet szülő, vagy a közönség is, de az már egy végső dolog. Azt gondolom, hogy ezt meg kell előzze az a folyamat, amiben az ember próbál önmagával amennyire csak lehet, tisztába kerülni. Voltam már több színházban tag - volt ahol majdnem 20 évig -, és kipróbáltam a szabadúszást is. Ha beállok most a tükör elé, akkor azt mondom, hogy leginkább arra vágyom, hogy annak a stílusnak, életszemléletnek, filozófiának, amit az elmúlt 30 évben magamévá tettem, megtaláljam azt a közösségét, ahol ezt igazán ki tudom virágoztatni. Szeretném, ha megtalálnának azok az emberek, akik hasonlóképpen gondolkodnak, mint én és együtt, közösen létrehoznánk egy új közösséget, egy új szellemiséget, egy új helyet." (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A kétbalkezes varázsló

19:15 - Irodalom az Éterben: Star Wars - Baljós árnyak

 20:30 – Hitvalló: Mózes Áron 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Szándékos vakság – Szabad gyerek, reális felnőtt, gondoskodó szülő 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája