Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 08. 05. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Eve Curie - Madame Curie

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Puccini: Madama Butterfly. Folytatódik a Pillangókisasszony története. Cso-Cso szan és Pinkerton története a szerelmi tragédiák sorából is kiemelkedik. Az „ideiglenes házasságot” valódi érzelmi és törvényes kötésnek gondoló Pillangókisasszony történetében a remény utolsó morzsájának elvesztése után már csak a halál lehet a kiút. A librettót ihlető műről azt mondták, hogy „ha nem egzotikus helyszínen, tőlünk távol játszódna a dráma, elviselhetetlen volna ez a fájdalom.” Az operarajongóknak Puccini csodálatos zenéje emeli katartikus magasságokba a tragédiát.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

16:00 – 153-Lélekmód: Zöldi Nikolett, a zeneművészeti egyetem opera szakos hallgatója mesél. Zöldi Nikit, városunk szülöttét sokan ismerik és szeretik, hisz ismerjük őt fellépéseiből, vagy akár az általa írt Caroline musicalből. De azt jóval kevesebben tudják, milyen hihetetlenül kanyargós az életútja, mennyi kitartó küzdelem előzte meg azt, hogy most végre a helyén van a SZTE Zeneművészeti karán. Mik is voltak ezek a küzdelmek, miért és hogyan kell vigyázni az énekhangra, nehogy tönkremenjen? Minderre választ kaphatnak, ha velünk tartanak! (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: A kétbalkezes varázsló

19:15 – Irodalom az éterben: Star Wars - Baljós Árnyak

20:00 - Mike Sámuel baptista lelkész istentisztelet

21:00 – Serkenj fel:- Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Dr. Kádár Annamária: Az én mesém: Hogyan írjuk meg és át személyes élettörténetünket? 3. rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom:Joseph Heller - A 22-es csapdája