Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 08. 03. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Eve Curie - Madame Curie

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Mester Sándor és Greguss Viktor hívogatnak a II. Sóstóparti sátor party-ra. Aug. 3.-4.-én, péntek 10.30-tól szombatig tart a Sóstó fürdő és a Család és Gyermekjóléti Központ közös rendezvénye, melynek célja, hogy gyermekek családok élvezzék a vízpart és erdő élményvilágát, a sátorozást, a bográcsban főzés izgalmát, no és nem utolsó sorban a közösségi együttlét örömét. Bárki bekapcsolódhat, bármikor a programba. Tavaly indult először ez a dolog, Viktor ötlete nyomán, aki Sanyi bácsi immár 6. alkalommal sorra kerülő spontán főzési programját egészítette ki a sátorozással. Mi is ez a spontán főzés a tóparton? Aki 9,5 cm kolbásszal, három darab krumplival és egy hagymával megjelenik pénteken 10.30-kor a Sóstó partján megtudja:) No és mi vesz rá egy nagymamát, hogy 5 unokával sátrazzon? Talán az esti tábortűz, a zseblámpás erdei túra, vagy az éjjeli fénycsapda? Mindegy is, a lényeg sokan ott voltak tavaly is, reméljük így lesz ez ezen a hétvégén is! Tartsanak velünk a részletekért! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’örömkonyha: Nyáresti bogrács-party. Ahány ház, annyi szokás, ahány bogrács, annyiféle recept. A S'örömkonyha legújabb adásában Kiss Tamás mesterszakács ad néhány tippet, milyen ételeket, hogyan, milyen praktikákkal érdemes bográcsban elkészíteni. Feltétlen tartsanak velünk, finom ételek, receptek, és egy kis hideg sör kíséretében várunk mindenkit!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Az EU négy újabb műholdját állították pályára. Folyékony víz jelenlétére utaló bizonyítékokat találtak a Marson. A Naphoz nagyon közel küldenek egy űrszondát. 120 napig is a levegőben maradhat egy új robotrepülő. Elkészült a műanyag zacskó, ami megmentheti a környezetet. Már okos telefonnal is diagnosztizálhatunk agysérülést. Szenzációs eredmény: visszafordították az öregedést. (ismétlés)   

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Vincze Lilla

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Református gyülekezeti csoportunka a hollandiai Leek-ben járt. Szabó Ábel, az utazó csoport egyik tagja, aki rádiósunk is egyben mesél a nem mindennapi utazás részleteiről. Közel 24 óra az út az Északi-tengertől nem messze fekvő városkába, így 2 részletben tette meg a busz 30 utasával ezt a hosszú utat oda is, vissza is. A református gyülekezet testvérvárosának küldöttsége az előző évben járt városunkban, most a halasiakon volt a sor. A holland emberek életformájába, az ottani gyülekezeti életbe és természetesen a kirándulás izgalmas részleteibe is beláthatunk ügyes mesélőnk segítségével. Tartsanak velünk és utazzunk együtt Leek-be!

14:00 – Babusgató: Háziállat a családban - Bíró Brigittával, a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnökével beszélgettünk. Miért jó, ha van egy kis kedvenc a családban? Mire kell figyelni a háziállat kiválasztásánál? Milyen veszélyeket rejt és milyen tévhitek keringenek a háziállattartásról? Milyen hatással lehet egy kis kedvenc a gyermekeink személyiségére, fejlődésére, felelősségtudatára? Milyen a felelős állattartás? Ezekre a kérdésekre kapunk választ Bíró Brigitől a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnökétől, és megismerkedhetünk az alapítvány legfőbb célkitűzéseivel, feladataival, nehézségeivel.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Tegnap néztük: A legényanya – vígjáték, politikai szatíra. A szocializmusban játszódó magyar film egy kis falu – ahol minden férfit Bélának hívnak – életét felfordító keresztnév választás (Józsi) és egy férfi terhesség körül bonyolódik, tele helyzetkomikummal, emlékezetes mondatokkal, és kitűnő stábbal. – filmajánló magazin (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A királyfi papagálya

19:15 - Irodalom az éterben: Star Wars - Baljós Árnyak

20:30 – Hitvalló: Decsi-Kiss Jánosné, Csorba Mária 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Dr. Kádár Annamária: Az én mesém: Hogyan írjuk meg és át személyes élettörténetünket? 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája