Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 07. 30. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Benczúr Vilmos - Vili a Dob utcából

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Nyári közelkedés az utakon - Adásunk vendége ismételten Farkasné Wodring Zsuzsa, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó, aki az elmúlt hét eseményeiről számol be nekünk. Továbbra is érvényesek a figyelmeztetéseink a nyári közlekedést illetően, legyünk egymással türelmesek az utakon. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Tősmagi Klaudiával és Nasz Dániellel a videózásról. Két magyar Youtube celebbel beszélgettünk mai Önindító adásunkban, akiktől saját pályaképük mellett egy kis betekintést kaptunk a vloggerek mindennapjaiba. (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek:Barta lányok az íjászat csúcsán - Barta Nikolettel és Viktóriával beszélgettünk arról, hogy hogyan kerültek kapcsolatba az íjászattal és miért is szerették meg ennyire ezt a sportágat. A testvérpár számos országos versenyt és világbajnokságot nyert már, most Viki a 4. Niki az 5. világbajnokságára készül.   Megtudhatják milyen feladatok várnak a történelmi versenyszámban indulókra, és az is kiderül, hogy a 3D-s kategóriában a gumiállatok szívének közepét ért találatért, hány pontot kapnak a versenyzők. A két lány nemcsak a sportban a tanulásban is élen jár, idén mindketten megkapták a Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjat.(ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Gmoser Vilmos, a fafúvós hangszerek mesterének életútja

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Pár évtized, és minden kínai szemüveges lesz. A születéstől fogva megelőzhető lehet az 1-es típusú cukorbetegség. A sok zsír, és nem a cukor vagy a fehérje felelős az elhízásért. Felhősítés és fényesítés óvná a Nagy-korallzátonyt a fehéredéstől. Életre alkalmas lehet a Szaturnusz egyik holdja. Az emberek készen állnak az együttműködésre a robotokkal. Elképesztő ugrásokra képes egy új robot. Miért szeretik kartondobozba fészkelni magukat a macskák? Csodás leleteket találtak a régészek Egyiptomban. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Galla Miklós a Sztárportréban könyvet, festményt, és cd-t is mutatott. "Csak játszani szeretek! Aki csak játszani szeret, az gyerek, mert a felnőttek mérnökök, akik házat terveznek, vagy irodaépületet. Gyerek nem tud irodaházat tervezni, csak felnőtt mérnök ember. Milyen érdekes, hogy azt mondják a magyar nyelvben a zenészre is, hogy játszik a hangszeren. A színészre is azt mondják, hogy játszik, és az én esetemben a festő is játszik, mert játszom a színekkel és az idomokkal. Tehát gyerek vagyok legbelül. Egészen pici gyerekeknek nem való az én humorom, kell hozzá egy icipici romlottság. Ugyanakkor ellentmondok magamnak, mert van a családunkban egy 2,5 éves világ-tünemény kisfiú, akinek szoktam énekelni családi összejöveteleken. Viszem a gitárt, és nagyon jól megtalálom vele az összhangot."
Galla Miklós újdonságai közül néhány:
- Elektromiklós Gallantológia
- Különbusz Kristóf, avagy száz csónak is egy vége
- Függönymintha
Az alkotó egy házban lévő lakásban él, amelyhez kert is tartozik: "Ha azt mondom, hogy folyosó, az jobban illik rá, mint az hogy kert. Egy olyan folyosó, amin fű is van, és egy rózsabokor. Vannak nagyon kedves szomszédaim, ők gondozzák a rózsabokrot. Az intellektusomnál fogva elég magányos típus vagyok, de nagyon szeretek emberekkel négyszemközt találkozni, és megbeszélni dolgokat."  Önök szerint Galla Miklós fel szokott bukkanni meglepetés szerűen egy-egy buliban? Minden részlet a Sztárportréban, különleges Galla grimaszokkal. (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Dörmögő Dömötör és labdarúgók és Álmok köntöse

19:15 - Irodalom az Éterben: Star Wars - Baljós árnyak

 20:30 – Hitvalló:Vincze László 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A szándékos vakság - Az ideológiák (folytatás). 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája