Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 07. 17. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád – Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Útépítések Kiskunhalason, csapadékvíz elvezetés, intézményvezetői kinevezések. Ismét útépítésre került sor városunkban három helyszínen is, ezzel növekedett a támogatott útszakaszok hossza. A csapadékvíz elvezetésére újabb pályázati összeg érkezett, amely gyorsítja a problémás területek rendbetételét. A múzeum és a könyvtár vezetői kinevezésére is sor került az előző testületi ülésen, ezekről a témákról beszélgettünk Farkas Dániel alpolgármesterrel. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: D. Nagy Lajos interjú - (Anno) "Kint voltunk Cannes-ban egy zenei fesztiválon, ahol megrohantak a külföldi újságírók, mert híre ment, hogy van valaki, aki a vasfüggönyön túlról jött, és lehet vele interjút készíteni angolul. Meghívtak egy fogadásra is, hogy menjek el. Megérkeztem, egy nagyon elegáns szállodában volt, ahol a vendégek olasz, francia színészek voltak, amerikai divatmodellek, híres fotósok, tehát egy elég elit társaság. Éppen egy angol zenésszel beszélgettem, amikor egyszer csak úgy gondoltam, hogy most már rá kellene gyújtani. A házigazdától megkérdeztem: Látom, hogy nincsenek hamutartók sehol, talán tilos itt dohányozni? Nem tilos, mondta, csak itt senki sem dohányzik. Szétnéztem, és láttam, hogy tényleg. Hirtelen olyan furcsán éreztem magam, hogy ennyire kilógnék ebből a társaságból...? Megfogtam a cigarettát, az öngyújtót, és bedobtam a kukába. Ezzel a mozdulattal abbahagytam a cigarettázást." D. Nagy Lajos szólóalbummal jelentkezik! "Teljesen más jellegű lesz a szólóalbum. Ezekből a dalokból nem lehetne Bikini számokat írni. Itt én írom a zenét is, a szöveget is, tehát itt tényleg az lesz, amit én szeretnék a szívem szerint. A Bikiniben is rengeteg romantika van, de úgy érzem, hogy a szólódalok még romantikusabbak. Én egy ilyen alkat vagyok. A Bikini ugyanúgy megy tovább! Október közepéig tart a nyári turné, és egyfolytában megyünk. Meg tudom oldani, hogy mindkettőre jut időm."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Beszélgetés Czövek Anitával

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: 7 vérfagyasztó nap - film (2018) - dr. Téglás Péter filmajánlója. Egy vakmerő terroristatámadás a modernkori történelem legmerészebb, legizgalmasabb túszszabadító akciójához vezetett. Négy végsőkig elszánt támadó (köztük Rosamund Pike és Daniel Brühl) 1976 nyarán eltérített egy turistákat szállító repülőgépet, és Uganda diktátorától kért menedéket. A túszok ezzel belekeveredtek egy világpolitikai szerencsejátékba, miközben a rájuk vagy ellenük licitálók számára nem az ő megmentésük volt a legfontosabb szempont. Az idő fogyott, a gépeltérítők fenyegetőztek, a békés megoldás egyre távolabb került. De volt, aki tudta, mit kell tennie. Az izraeli titkosszolgálat soha nem látott vakmerőségű tervet dolgozott ki, és a világ e távoli pontján megostromolta az aláaknázott repteret. Ha a lehetetlennek látszó művelet sikert arat, talán megakadályozható a vérontás. De a siker egy hajszálon múlik, és a forróságban minden ideg pattanásig feszül… A Narcos című sorozat rendezője a pontos történelmi tények alapján készítette el a minden pillanatában vérfagyasztóan izgalmas, mégis igaz történet filmváltozatát.

14:00 – Önindító: Szabó-Kocsis Dorottya pályaképe. Mai adásunkban újra egy diák pályaképe kerül terítékre, nem is akármilyen ambícióval. Beszélgetünk a nyelvek fontosságáról, a külföldi iskolavégzésről, az érettségiről, és egyéb érdekes témáról, ami a mai középiskolások fantáziáját izgathatja.

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Befejezi küldetését a Kepler űrtávcső. A Kepler űrtávcső utódja, a TESS már a helyén van, és jóval nagyobb teljesítményre lesz képes. Nem látható szabad szemmel a világ legkisebb háza. Elkészítették a világ legkisebb számítógépét. Okos persellyel is adakozhatnak a hívek. Jeladók segítségével találták meg a lódarazsak fészkét. Tényleg tudják a kutyák, hogy mit érez gazdájuk. Virtuális valósággal kezelik az időskori elbutulást.

19:00  - Szép Álmokat: Kaland a családerdőben

19:15 - Irodalom az Éterben: Eric Knight - Lassie hazatér

20:30- Hitvalló: Erdélyi Claudia 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés), Lélekműhely: Szándékos vakság. Tervező én, kivitelező én – megoldások. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Szolzsenyicin - Ivan Gyenyiszovics egy napja