Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 07. 14. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba 

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Talpig Civilben: Kiskunhalasi Fc - Harkai Péter technikai vezető. Megismerhetik a Kiskunhalasi FC történetét, az elődöket, a sikereket. Az elmúlt évtizedek sportban történt változásai az egyesület életében is változásokat hoztak. Megtudhatják, hogy jelenleg mekkora utánpótlással rendelkezik az FC és azt is, hogy milyen esélyekkel indulnak a felnőtt csapatok a következő szezonban. Harkai Péter technikai vezető beszélt az egyesület életéről és munkájáról.(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: A boldog és hatékony tanulás mikéntje, Kis-Rabota Katalin Happy Campus szemináriumáról. Városunk szülötte, Kis-Rabota Kati szemináriumi anyagában Happy Campus programnak nevezte a felismerést, amely arról szól, mit is jelent a plasztikus és edzhető, formálható agy. Egy szuper gyors és szép sportautója van mindenkinek a fejében, csak épp 30-al tötyörög vele az autópályán - jellemezte Kati azt a helyzetet, ahogyan használjuk, vagy inkább nem használjuk az agyunkat. Ugrásszerűen növekedhet a diákok eredményessége, elkerülhető a demencia idős korban, ha élünk azokkal a lehetőségekkel, új látásmódokkal és gyakorlatokkal, melyet szemináriumban rendszerez. A Happy szó munkájában a boldogság faktorra utal, mely rendkívül fontos az agy tréningező folyamatban, ahogyan egyszerűen kihagyhatatlan a mindennapi mozgás is! Hihetetlen, de igaz, hogy mindez befolyásolja mennyire vagyunk okosak, ahogyan az is mit eszünk és mennyit pihenünk! Ugye most már igazán kíváncsiak Kis R. Kati munkájára? Ahogyan egyre többen érdeklődnek Kati szemináriumának anyaga iránt mind az oktatás, mind a cégek világából, hisz a valódi érték a boldog és kreatívan hatékony emberekben rejlik mindig! Feltétlen tartsanak velünk, egy-két praktikus tanácsot is kaphatnak! (ismétlés)

10:00- Mongying show: (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Csiszér Lászlóval, a dicsőítő muzsikálás közismert alakjával beszélgetünk Istenbe vetett reménységről, zenélésről. Az erdélyi származású, négy gyermekes zenekarvezető Kecelen él, így jóval többször találkozhatunk vele. Hosszú évek óta tekinti missziójának, hogy énekeljen és beszéljen társaival együtt Isten kimeríthetetlen szeretetéről, elfogadásáról, jóságáról. Nemrégiben a Szilády gimnáziumban lépett fel és Bata Violával énekeltek együtt a diákok és tanáraik nagy örömére. Hogy alakul a szolgáló éneklő közösség élete, helyi és határon túli fellépései, no és hogyan neveli négy gyermekét, szerető szívvel, de határozott kereteket is felmutató módon? Megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája:Az Aida Giuseppe Verdi négy felvonásos operája. Szövegét Auguste Mariette régész története alapján Antonio Ghislanzoni írta. 1871. december 24-én mutatták be a kairói operaházban. A széles körben elterjedt nézettel szemben az Aida nem a Szuezi-csatorna megnyitójára készült. Egyiptom uralkodója, Ismail pasa az új operaház megnyitójára rendelt egy darabot Verditől, de ő ezt visszautasította, így a nyitóelőadás 1869 novemberében a Rigoletto volt. Később a szervezők újra megkeresték Verdit, most már kifejezetten operát kérve, de a mester megint nemet mondott. Figyelmeztették, hogy akkor Charles Gounod-t kérik fel, majd mikor végül azzal fenyegették, hogy Richard Wagnert bízzák meg, Verdi aláírta a 150 000 frankos szerződést. Az opera bemutatóját a porosz–francia háború is késleltette. Egy elmúlt alkalommal és ma is hallhatnak részleteket és történeteket az operáról.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A hinta, a romos ház meg a Gizi

19:15 – Irodalom az Éterben: Eric Knight - Lassie hazatér

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Emlékező én, tapasztaló én. - Mitől lesz jól az emlékező én? Mitől leszek jól? 2. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt