Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 07. 16. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Hittantábor Sikondán. Rövid riportunkban Szabóné Kovács Teodóra lelkésznő beszámol nekünk a tábor eseményeiről, a napi történésekről. A táborban a kiskunhalasi iskolák felső tagozata vett részt, ahol volt lehetőség játékra, pihenésre, de természetesen a lelki téma sem maradt el egyik napon sem, sőt körülölelte azokat.(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: A boldog és hatékony tanulás mikéntje, Kis-Rabota Katalin Happy Campus szemináriumáról. Városunk szülötte, Kis-Rabota Kati szemináriumi anyagában Happy Campus programnak nevezte a felismerést, amely arról szól, mit is jelent a plasztikus és edzhető, formálható agy. Egy szuper gyors és szép sportautója van mindenkinek a fejében, csak épp 30-al tötyörög vele az autópályán - jellemezte Kati azt a helyzetet, ahogyan használjuk, vagy inkább nem használjuk az agyunkat. Ugrásszerűen növekedhet a diákok eredményessége, elkerülhető a demencia idős korban, ha élünk azokkal a lehetőségekkel, új látásmódokkal és gyakorlatokkal, melyet szemináriumban rendszerez. A Happy szó munkájában a boldogság faktorra utal, mely rendkívül fontos az agy tréningező folyamatban, ahogyan egyszerűen kihagyhatatlan a mindennapi mozgás is! Hihetetlen, de igaz, hogy mindez befolyásolja mennyire vagyunk okosak, ahogyan az is mit eszünk és mennyit pihenünk! Ugye most már igazán kíváncsiak Kis R. Kati munkájára? Ahogyan egyre többen érdeklődnek Kati szemináriumának anyaga iránt mind az oktatás, mind a cégek világából, hisz a valódi érték a boldog és kreatívan hatékony emberekben rejlik mindig! Feltétlen tartsanak velünk, egy-két praktikus tanácsot is kaphatnak!(ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Fodor Dániel színház tudomány végzettségű fiatalember életútja

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Kitalálták a telefontokot, amelyben szinte lehetetlen, hogy összetörjön a mobil. Üzembe helyezték a világ legnagyobb légtisztító berendezését. Már nem az ember, hanem a robotok munkáját veszi el egy új robot. Élesben tesztelték a villámgyors 5G hálózatot Magyarországon. Különös és értékes titkot rejt a Hold sötét oldala. Hormonok helyett egyszeri sugárkezelést ajánlanak a prosztatarák gyógyítására. Érdemes megtartani az orr- és garatmandulát. Történelmi jelentőségű műtét: először ültettek be rekeszizom-pacemakert Magyarországon. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Szirtes Edina Mókus hegedűművész azt mondja, tartósan azért nincs soha mélyponton, mert akár egy napon belül 15-20 alkalommal is előfordulhat a hullámzás, a menny és a föld alatt. Leghosszabb ideig mélyponton? “Nem hiszem, hogy volt egy hét, mert mindig történt valami csoda, és a szám széle már felfelé biggyent. Úgy gondolom, hogy minden muzsikus kiváltságos helyzetben van: Ahova megyünk, ott szeretnek minket, sokszor megetetnek, megitatnak, mert nagyon sok embernél az első, hogy akar valamit adni – az ember feje pedig kerekedik-kerekedik… Az ember a saját létezésével, vagy a művészeten keresztül tudja megmutatni, hogy létezik még a furcsa marcangoló világon kívül, egy nagyon egyszerű tiszta világ, ahol az emberek-emberek, ahol még a szeretet-szeretet. Szerintem ez mindenkinek a szívében ugyanúgy van, csak a sok minden elhomályosítja, és furcsákat tesz köré…(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Kaland a családerdőben

19:15 - Irodalom az Éterben: Eric Knight - Lassie hazatér

 20:30 – Hitvalló: Erdélyi Claudia 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Szándékos vakság. Tervező én, kivitelező én – megoldások. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Szolzsenyicin - Ivan Gyenyiszovics egy napja