Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 07. 11. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Farkasokkal táncoló - film (1991) - dr. Téglás Péter filmajánlója. A Farkasokkal táncoló (Dances With Wolves) 1990-es amerikai film Kevin Costner rendezésében és főszereplésével. A forgatókönyvet saját regényéből Michael Blake írta. Az amerikai polgárháború idején játszódó western-eposz 1991-ben hét Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb film és legjobb rendezés kategóriában.(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Sáli Levente festőművész, homokanimátor életútja 2. rész. Levente életútjának sötét szakaszáról, függőségéről közvetlen őszinteséggel és megrendítő elevenséggel mesél. Megismerhetjük a pokol bugyrait belülről, visszarettentve sokakat a szerhasználattól. Hallucinációk és halálfélelem, félelmetesen rajzolódik ki leírásából, édesanyjának legalább akkora, miatta átélt kínjai... No de, természetesen megismerjük a gyógyulás, Isten csodás megmentés útját, Eszter és a katolikus - neokatekumenális közösség kitartó és gyógyító szeretetét, mely gyógyít és új útra segítette Leventét. Megismerjük természetesen Levi hétköznapjait, amelyek sokszor nem könnyűek ma sem, de a szeretet, türelem, no és az AA közösség segítő csodáját is. Ugye kíváncsiak mi is az AA? Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – S’örömkonyha: Tanárnő és háziasszony - Műsorunkban Nagy-Kálóziné Paska Andreával beszélgetünk, aki beavat minket, hogyan sikerül összeegyeztetni a főzést a munkájával. Megosztja velünk kedvenc receptjeit, többek között a kiadós Fekete erdő süteményreceptet, amely igazán mennyei desszert lehet a meleg, nyári napokon! Tartsanak velünk!(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál, kézműves autók, hivatalos szervizek. Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk a Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál történetéről, amelynek a helyszíne idén is Kocs lesz, és huszadik alkalommal kerül megrendezésre. A következő évi Automobil és Tuning Show középpontjába a kézművesség kerül, és azt is megtudhatják, hogy mennyi alkatrészt gyártanak a magyarok a gépjárművekhez. Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a nyári utazásaink során is a megfelelő szakszervizbe vinni ellenőrzésre a gépjárműveket.

14:00 – Sztárportré: Szirtes Edina Mókus hegedűművész azt mondja, tartósan azért nincs soha mélyponton, mert akár egy napon belül 15-20 alkalommal is előfordulhat a hullámzás, a menny és a föld alatt. Leghosszabb ideig mélyponton? “Nem hiszem, hogy volt egy hét, mert mindig történt valami csoda, és a szám széle már felfelé biggyent. Úgy gondolom, hogy minden muzsikus kiváltságos helyzetben van: Ahova megyünk, ott szeretnek minket, sokszor megetetnek, megitatnak, mert nagyon sok embernél az első, hogy akar valamit adni – az ember feje pedig kerekedik-kerekedik… Az ember a saját létezésével, vagy a művészeten keresztül tudja megmutatni, hogy létezik még a furcsa marcangoló világon kívül, egy nagyon egyszerű tiszta világ, ahol az emberek-emberek, ahol még a szeretet-szeretet. Szerintem ez mindenkinek a szívében ugyanúgy van, csak a sok minden elhomályosítja, és furcsákat tesz köré… (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: A boldog és hatékony tanulás mikéntje, Kis-Rabota Katalin Happy Campus szemináriumáról. Városunk szülötte, Kis-Rabota Kati szemináriumi anyagában Happy Campus programnak nevezte a felismerést, amely arról szól, mit is jelent a plasztikus és edzhető, formálható agy. Egy szuper gyors és szép sportautója van mindenkinek a fejében, csak épp 30-al tötyörög vele az autópályán - jellemezte Kati azt a helyzetet, ahogyan használjuk, vagy inkább nem használjuk az agyunkat. Ugrásszerűen növekedhet a diákok eredményessége, elkerülhető a demencia idős korban, ha élünk azokkal a lehetőségekkel, új látásmódokkal és gyakorlatokkal, melyet szemináriumban rendszerez. A Happy szó munkájában a boldogság faktorra utal, mely rendkívül fontos az agy tréningező folyamatban, ahogyan egyszerűen kihagyhatatlan a mindennapi mozgás is! Hihetetlen, de igaz, hogy mindez befolyásolja mennyire vagyunk okosak, ahogyan az is mit eszünk és mennyit pihenünk! Ugye most már igazán kíváncsiak Kis R. Kati munkájára? Ahogyan egyre többen érdeklődnek Kati szemináriumának anyaga iránt mind az oktatás, mind a cégek világából, hisz a valódi érték a boldog és kreatívan hatékony emberekben rejlik mindig! Feltétlen tartsanak velünk, egy-két praktikus tanácsot is kaphatnak!

19:00 – Szép Álmokat: Három malac farkast győz

19:15 – Irodalom az Éterben: Petőfi Sándor - János Vitéz

20:30 – Hitvalló: Bayer Áron

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Szándékos vakság - A halál. - Richard H. Thaler 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt