Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 19. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Janicsárok végnapjai

5:30 – Serkenj fel – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Edzőterem bővítés, külterületi gyűjtőutak és felújításuk, megújuló buszpályaudvar. Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk a sportközpontban bővítésre kerülő edzőteremről és a kivitelezés menetéről. Megtudhatják, hogy a gyűjtőutak elnevezés alá milyen szempontok alapján kerülnek kiválasztásra városunk útjai, illetve ezeknek a felújítási üteméről is beszámolunk. Megújul városunkban a buszpályaudvar, a munkálatok időpontjáról, menetéről és a buszpályaudvar ideiglenes helyének kijelöléséről is beszélgettünk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Csonka András: Függővé váltam! "Soha nem gondoltam volna, hogy ki fogom magamról jelenteni azt, akármilyen aspektusban is, hogy függővé váltam. Az
okostelefontól totális függésben vagyok. Szinte egész nap online vagyok, a facebookon, instagramon, és a hírportálokat is óránként frissítem. Szervizben volt a múltkor a telefonom, és ott jöttem rá, hogy függő vagyok, mert nem tudtam magammal mit kezdeni. Ha visszagondolok a fiatal koromra, akkor ez nem volt. Megnéztük esetleg a híreket, és nem volt ez központi probléma. Elég kommunikatív vagyok, és ez az, amit szeretnék egyszer valamilyen módon kiélni. Imádok az emberekkel együtt lenni, találkozni, és azt gondolom, hogy mindenkivel meg tudom találni a közös hangot, akármilyen munkakörben dolgozik. Azt hiszem az embereknek az hiányzik a legjobban, hogy nem beszélget velük senki. Esetleg kiülhetnék a Vörösmarty térre egy asztallal és két székkel, mert szerintem az embereknek tényleg ez hiányzik a legjobban, hogy nem hallgatják meg őket. Beszélgetni, figyelni a másikra, tisztelni a másikat annyira, hogy odafigyelek rá. A facebook oldalamon mindenkit várok szeretettel."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Csikós Gáborral beszélgetünk, aki az AFS Magyarország szervezetfejlesztési koordinátora és top trénere

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Joseph Boyden: Az orenda (2014) - dr. Téglás Péter könyvajánlója. Az 1966-ban született Joseph Boyden a kortárs kanadai irodalom kiemelkedő alakja. Az orenda 2014. évben megjelent könyve (a magyarországi megjelenés 2017. év), a XVII. századi Észak-Amerika vadonjába viszi el olvasóit. Elképesztően erős, impulzív történet, aminek három főhőse van: Christophe, a Franciaországból ideérkező fiatal és naiv jezsuita szerzetes, akinek feladata a vadak megtérítése lenne. A nagy huron harcos Madár, aki elrabol és sajátjaként nevel fel egy irokéz indiánlányt, Hóesést. A törzsek közti belviszály mellett az európaiak megjelenése fokozza a feszültséget. A fegyverek megjelenése drámai brutalitást ad az amúgy is sötét eseményeknek. Véres leszámolások, kegyetlen kínzások adják Boyden mesteri regényének eseményeit. Az olvasó teljes körű képet kap, ami ezt a történetet csak pusztítóbbá teszi. Igazi epikus regény, hihetetlen alapos és színes karakterekkel benépesített történet. Joseph Boyden a vér és a remény, gyanakvás és bizalom, gyűlölet és szeretet történetét meséli el három részre bontva.

14:00 – Önindító: Jöjjön a vendéglátói szféra... Mai adásunkban két ifjonc pályakezdővel beszélgetünk. Vendégeink Penovácz Klaudia felszolgáló, és Hasznos Martin szakács. Mindketten bemutatták saját munkakörüket, valamint annak örömeit és nehézségeit egyaránt.  (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Zsebben elfér a legkisebb fényképnyomtató. Új műtéti eljárást alkalmaztak a csuklósérülés helyreállítására. Elkészült a világ legerősebb szuperszámítógépe. Víz alatt működik az egzotikus adatközpont. Kiszámították a Tejútrendszer tömegét. Négyezer éves harci szekerek kerültek elő egy ásatáson.

19:00  - Szép Álmokat: Pinocchio

19:15 - Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:30- Hitvalló: Neruda Károly

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés), Lélekműhely: Kérdezz Pál Feritől! Évadzáró keddi alkalom meglepetés vendéggel 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak