Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 20. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Janicsárok végnapjai

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Joseph Boyden: Az orenda (2014) - dr. Téglás Péter könyvajánlója. Az 1966-ban született Joseph Boyden a kortárs kanadai irodalom kiemelkedő alakja. Az orenda 2014. évben megjelent könyve (a magyarországi megjelenés 2017. év), a XVII. századi Észak-Amerika vadonjába viszi el olvasóit. Elképesztően erős, impulzív történet, aminek három főhőse van: Christophe, a Franciaországból ideérkező fiatal és naiv jezsuita szerzetes, akinek feladata a vadak megtérítése lenne. A nagy huron harcos Madár, aki elrabol és sajátjaként nevel fel egy irokéz indiánlányt, Hóesést. A törzsek közti belviszály mellett az európaiak megjelenése fokozza a feszültséget. A fegyverek megjelenése drámai brutalitást ad az amúgy is sötét eseményeknek. Véres leszámolások, kegyetlen kínzások adják Boyden mesteri regényének eseményeit. Az olvasó teljes körű képet kap, ami ezt a történetet csak pusztítóbbá teszi. Igazi epikus regény, hihetetlen alapos és színes karakterekkel benépesített történet. Joseph Boyden a vér és a remény, gyanakvás és bizalom, gyűlölet és szeretet történetét meséli el három részre bontva. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: A sziládys zene témahét vendége Dr. Rock, aki zenetörténetről, rádiózásról mesél nem hétköznapi módon. "A hallgatás művészete" címmel hallhatták a sziládys diákok Dr. Rock művésznéven közismert előadót, aki hatalmas lelkesedéssel és legalább ekkora tudással és tapasztalattal mesélt nekik és hallgatóinknak a zenehallgatás gyönyörűségéről. Afrikából ered minden, mondja, és megtanulni ezt élvezni, akár magunk készítette zeneeszközökkel a muzsikálást átélni egy igazi csoda. Öröm a köbön:) Előadásain, szegedi egyetemi óráin idő és térutazáson vehetnek részt a hallgatók, élvezve és megismerve a ritmus és zene csodáját. Plesi aktívan rádiózik ma is, aki szívesen belekóstolna ebbe a témába, megteheti a civilhangradio.hu oldalon a soundcloud - Dr. Rock szakrendel menüpont alatt a világhálón. Tartsanak velünk, és jó hallgatózást mindenkinek!

11:00 – S’örömkonyha: Nyári zöldségek- Hogyan készítsünk salátát, köretet sárgarépából, fehér répából, zellerből? Illés Lajos hoz nekünk új ötleteket, recepteket. Ezen kívül megismerkedünk a lecsóval és annak egy új változatával, de a dinnyerajongóknak is tartogatunk meglepetést! Tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Közlekedik a család-döntő és hibáink az utakon. Különleges feladatok, csodálatos magyar útvonalon, precíz végrehajtás. Erre lesz szüksége annak a családnak a 20 közül, aki meg akarja nyerni a döntőt a Közlekedik a család vetélkedőben. Mindenki hibázik, érdemes tehát figyelni a nyári időszakban, hogy ne legyünk baleset elszenvedői vagy okozói. Knezsik Istvánnal, az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk a részletekről.

14:00 – Sztárportré: Csonka András: Függővé váltam! "Soha nem gondoltam volna, hogy ki fogom magamról jelenteni azt, akármilyen aspektusban is, hogy függővé váltam. Az
okostelefontól totális függésben vagyok. Szinte egész nap online vagyok, a facebookon, instagramon, és a hírportálokat is óránként frissítem. Szervizben volt a múltkor a telefonom, és ott jöttem rá, hogy függő vagyok, mert nem tudtam magammal mit kezdeni. Ha visszagondolok a fiatal koromra, akkor ez nem volt. Megnéztük esetleg a híreket, és nem volt ez központi probléma. Elég kommunikatív vagyok, és ez az, amit szeretnék egyszer valamilyen módon kiélni. Imádok az emberekkel együtt lenni, találkozni, és azt gondolom, hogy mindenkivel meg tudom találni a közös hangot, akármilyen munkakörben dolgozik. Azt hiszem az embereknek az hiányzik a legjobban, hogy nem beszélget velük senki. Esetleg kiülhetnék a Vörösmarty térre egy asztallal és két székkel, mert szerintem az embereknek tényleg ez hiányzik a legjobban, hogy nem hallgatják meg őket. Beszélgetni, figyelni a másikra, tisztelni a másikat annyira, hogy odafigyelek rá. A facebook oldalamon mindenkit várok szeretettel." (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek:„Az első lépéseket tedd bizalommal (hittel). Nem kell, hogy lásd az egész létrát, csak tedd meg az első lépést" Martin Luther King fogalmazta meg a fenti gondolatot, amely pontosan összecseng azzal az életúttal, melyet mai adásunkban ismerhetnek meg. Györgyi János, aki barátainak és motorostársainak egyszerűen csak Giorgio, kanyargós, izgalmas, sok örömmel, sok fájdalommal teljes életet mondhat magáénak. Mégis boldog ember. Megtanulta: bármilyen nehéz is egy bukás után talpra állni, nem lehetetlen, és főként: nem szabad sajnálgatni magunkat! Fogadják adásunkat szeretettel! (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Pinocchio

19: 15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:30 – Hitvalló:Sillye Benedek

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Kérdezz Pál Feritől! Évadzáró keddi alkalom meglepetés vendéggel 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak