Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 18. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Janicsárok végnapjai

5:30 – Serkenj fel! -    Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Jöjjön a vendéglátói szféra... Mai adásunkban két ifjonc pályakezdővel beszélgetünk. Vendégeink Penovácz Klaudia felszolgáló, és Hasznos Martin szakács. Mindketten bemutatták saját munkakörüket, valamint annak örömeit és nehézségeit egyaránt.

11:00 – Érdekes Emberek: „Az első lépéseket tedd bizalommal (hittel). Nem kell, hogy lásd az egész létrát, csak tedd meg az első lépést" Martin Luther King fogalmazta meg a
fenti gondolatot, amely pontosan összecseng azzal az életúttal, melyet mai adásunkban ismerhetnek meg. Györgyi János, aki barátainak és motorostársainak egyszerűen csak Giorgio, kanyargós, izgalmas, sok örömmel, sok fájdalommal teljes életet mondhat magáénak. Mégis boldog ember. Megtanulta: bármilyen nehéz is egy bukás után talpra állni, nem lehetetlen, és főként: nem szabad sajnálgatni magunkat! Fogadják adásunkat szeretettel!

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Egy nemzetközi sakknagymester, Berkes Ferenc mesél.

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Edzőterem bővítés, külterületi gyűjtőutak és felújításuk, megújuló buszpályaudvar. Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk a sportközpontban bővítésre kerülő edzőteremről és a kivitelezés menetéről. Megtudhatják, hogy a gyűjtőutak elnevezés alá milyen szempontok alapján kerülnek kiválasztásra városunk útjai, illetve ezeknek a felújítási üteméről is beszámolunk. Megújul városunkban a buszpályaudvar, a munkálatok időpontjáról, menetéről és a buszpályaudvar ideiglenes helyének kijelöléséről is beszélgettünk.

14:00 – A tudomány mai állása: Bizonyítékot találtak arra, hogy élet lehetett a Marson. A tudósok megalkották a szuper fehér anyagot. Jöhet a repülő esernyő. Budapesten járt az embernek látszó beszélő robot. Létre hozták a mesterséges "idegszálat" robotokhoz. Egy alkalmazás segít felismerni a Parkinson-kór jeleit. Váratlan dolog derült ki a placebo hatásról. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A világ legtávolabbi pontjairól is kapjuk az információkat. Kérdés, hogy szükségünk van erre? Benkő László Kossuth-díjas előadóművész: Csodálkozva nézek olyan ismerősökre, haverokra, akik azt mondják, hogy egyszerűen nem kapcsolják be a rádiót, vagy hetekig nem is nézik a televíziót. Én ezt nem tudom elképzelni. Van ebben egyfajta félelem, hogy ha kimegyek az utcára, és bárkivel találkozom - márpedig nagyon sok emberrel találkozom -, és feltesznek valamilyen kérdést, és nem tudok rá válaszolni, az nagyon zavarna. Van bennem egyfajta állandó megfelelési kényszer, és ez meghatározza a hétköznapokat. Van ebben egyfajta pozitív vonal is, miszerint jó ha tudom, hogy mi történik a világ ilyen meg olyan pontjain. A kérdés csak az, hogy mennyire tudok ezek fölé emelkedni, hogy ne érintsen meg, ne taglózzon le. Praktikusabbnak tűnik... Ha az ember azokkal a hétköznapi dolgokkal tud foglalkozni, amelyek közvetlenül őt érintik, az praktikusabbnak tűnik, mint ha valahogy ráveszik, hogy próbálja áttekinteni az egész világban a különböző indulatokat - ami lehet negatív, pozitív. (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Pinocchio

19:15 - Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:30 – Hitvalló: Németh Balázs

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 22. - Mit tehetek, amikor azt gondolom, hogy már mindent megpróbáltam? 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak