Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 16. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Janicsárok végnapjai

5:30 – Serkenj fel! : Hozdik Zsolt - Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Talpig Civilben: Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület - Novotny Attila vezetőedző. Novotny Attilával beszélgettünk arról, hogy hogyan jutottak a halasi úszók a világ élvonalába. Megtudhatják mekkora kitartás, erő, és elszántság szükséges ahhoz, hogy amikor ég, szúr, fáj minden porcikája a versenyzőknek, akkor se adja fel a küzdelmet. Juhász Janka és Juhász Adél tapasztalatairól és terveiről is szó lesz, és az utánpótlás edző munkájáról és Halasra kerülésének történetéről is elárulunk részleteket. (ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Hambalkó Magdolna babakészítő művész legújabb első helyéről, életéről beszélgetünk. Magdi halasi büszkeségünk, hisz közel 12 éve versenyez ebben a művészeti ágban, s eddig minden alkalommal elvitte a pálmát, ahogyan idén is. Alkotni, pedig kora gyermekkora óta alkot! Mik is ezek a "babák", manók és tündérek? Hogy indult az életében ez a történet, mennyi ideig is tart egy ilyen alkotás elkészítése? Tippeljenek, s a válaszokat riportunkban megtalálják! (ismétlés)

10:00- Mongying show: (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Ausztrál cserediákkal, Bartha Bíborkával és segítőjével Péter Imréné Anival beszélgetünk. Két év után ismét magyar származású ausztrál cserediákkal beszélgethetünk, Bogi után itt a tesó városunkban. A magyar származású család minden gyermekét küldi az anyaországba, nyelvet és kultúrát, szokásokat tanulni. Bíborka fél évet töltött a Bibó gimnáziumban. Mesél az ausztrál tanulási szokásokról, céljairól itt Magyarországon. Megismerjük általa milyen is egy nyitott szellemű, ám őshazája kincseit tanuló és megbecsülő fiatal lány élete napjainkban. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Rossini A sevillai borbély című, 1816-ban komponált műve a vígopera műfajának legismertebb, legtöbbet játszott darabja. Beaumarchais vígjátéki trilógiát épített Figaro, a furfangos borbély, Almaviva gróf és Susanna, a gróf szerelme, későbbi felesége személye köré. Az első komédia a megelőző négy évtizedben már több operai megfogalmazást nyert, ám sikerüket elhomályosította Rossini műve. A kiváló vígjátéki karakterek és a mulatságos helyzeteket teremtő cselekmény Beaumarchais színpadi tehetségét, a szellemes, energikus – egyébként mindössze két-három hét alatt komponált – muzsika Rossini zsenialitását dicséri. Ma és egy későbbi időpontban ebből hallanak részleteket.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Pinocchio

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Hozdik Zsolt - Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 22. - Mit tehetek, amikor azt gondolom, hogy már mindent megpróbáltam? 1. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak