Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 14. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Janicsárok végnapjai

5:30 – Serkenj fel! -   Balogh Róbert - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Balesetek és okaik, mobiltelefon és vezetés. Miért gondoljuk úgy, hogy gyorsabban vezethetünk, ha az útburkolat megújul? A facebook használata a gépjárművezetés közben tragédiához vezethet, mégis tíz emberből minden harmadik vezetés közben is használja a mobiltelefonját. Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke beszél arról, hogy mit kellene tennünk annak érdekében, hogy elkerüljük a baleseteket. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Talpig Civilben: Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület-Novotny Attila vezetőedző. Novotny Attilával beszélgettünk arról, hogy hogyan jutottak a halasi úszók a világ élvonalába. Megtudhatják mekkora kitartás, erő, és elszántság szükséges ahhoz, hogy amikor ég, szúr, fáj minden porcikája a versenyzőknek, akkor se adja fel a küzdelmet. Juhász Janka és Juhász Adél tapasztalatairól és terveiről is szó lesz, és az utánpótlás edző munkájáról és Halasra kerülésének történetéről is elárulunk részleteket.

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: Mindennapi eledelünk - Mire van szüksége szervezetünknek a zavartalan működéshez? - beszélgetés Kunszeri Évával
 

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Csorba Dávid káplán atya bemutatása, napközis táborba invitálás. Közel egy éve dolgozik városunkban az alsóvárosi plébánián Csorba Dávid atya és máris napközis tábort szervez fiatal hitoktatók segítségével! Megtudjuk, hogyan és miért döntött a papi pálya mellet, hogy alakult az életútja. A nyári napközis tábor július 9-13 között lesz, a helyszín elsősorban a Plébániai Közösség Ház, illetve strand, Sóstói parkerdő. A programok között szerepel biciklizés, túrázás, sportolás, kézműveskedés, strandolás, közösségépítő játékok és természetesen lelki programok, elsősorban a 4-8. osztályos gyermekeket várják. Jelentkezni: Ábrahám Zsófi, Balla Tamás hitoktatóknál, Csorba Dávid atyánál, valamint a plébánián hétköznapokon 8-12 óra között lehet. Tartsanak velünk a részletekért!

14:00 - 153-Lélekmód: Ausztrál cserediákkal, Bartha Bíborkával és segítőjével Péter Imréné Anival beszélgetünk. Két év után ismét magyar származású ausztrál cserediákkal beszélgethetünk, Bogi után itt a tesó városunkban. A magyar származású család minden gyermekét küldi az anyaországba, nyelvet és kultúrát, szokásokat tanulni. Bíborka fél évet töltött a Bibó gimnáziumban. Mesél az ausztrál tanulási szokásokról, céljairól itt Magyarországon. Megismerjük általa milyen is egy nyitott szellemű, ám őshazája kincseit tanuló és megbecsülő fiatal lány élete napjainkban. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Szépítők: A Szépítők következő adásában dr. Dutkay Lórántné Erika mesterkozmetikussal beszélgetünk a szoláriumozásról. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Pinocchio

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:30 – Hitvalló: dr. Horváth Attila 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Balogh Róbert - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 21. - Hogy szabaduljunk ki a problémáink csapdájából?  2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak