Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 11. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán és Jókai Mór - A Janicsárok végnapjai

5:30 – Serkenj fel! -    Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító:

11:00 – Érdekes Emberek: Hambalkó Magdolna babakészítő művész legújabb első helyéről, életéről beszélgetünk. Magdi halasi büszkeségünk, hisz közel 12 éve versenyez ebben a művészeti ágban, s eddig minden alkalommal elvitte a pálmát, ahogyan idén is. Alkotni, pedig kora gyermekkora óta alkot! Mik is ezek a "babák", manók és tündérek? Hogy indult az életében ez a történet, mennyi ideig is tart egy ilyen alkotás elkészítése? Tippeljenek, s a válaszokat riportunkban megtalálják!

12:00- Retro magazin: Babusgató: A különbözőség ajándéka – Sárkányné Vida Erzsébet gyógy-és szociálpedagógussal az autizmusról beszélget Halász Noémi

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Lenyelhető kapszulával vizsgálhatják a gyomrot. Agydaganat elleni védőoltással értek el ígéretes eredményeket. Robot segítségével műtötték meg egy férfi agyát Magyarországon. A Marson is bevetették az ütve fúrót – és meghozta az áttörést. Több tucat új ábrát fedeztek fel Peruban, a híres Nazca-vonalak közelében. Megalkották a hajót, ami szükség esetén hídként használható. A zene jótékony hatással van a szervezetünkre. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Ott kell fejlődni, ahol tudunk! Varga Livius: Amikor gyerek voltam, apukámmal sokat beszélgettünk, és sok kérdés merült fel. Gyerekként láttam azt is, hogy eldönthetünk magunkban dolgokat, és figyelhetjük, hogy betartjuk-e. Ilyen volt például a reggeli ébredés. Mindig csodálkoztam anyukámon, mert megmondta, hogy hánykor akar felkelni, felhúzta az órát, és mielőtt az megszólalt volna, ő már ott állt ébren. Később rájöttem, hogy én is képes vagyok erre. Szokták mondani, hogy egy bizonyos témáról meditálni, az nem más, mint azzá válni. Van egy olyan állapot elalvás előtt, lefekvés után, amikor nagyon nagy gondolataink vannak, nagyon jó ötletek jöhetnek. Ez azért van, mert elalvás előtt már nem zavar a nagy zaj, ami napközben van a fejben, nem cikáznak a gondolatok fénysebességgel, és az elme ilyenkor nagyon hatékony tud lenni, ha egy bizonyos témán gondolkozol. Megoldáskeresés: Ha van egy probléma, lehet, hogy valakinek egy internetes kereső program ad segítséget: Beüti, és kiderül, hogy vannak olyan oldalak, közösségek, ahol sok embernek teljesen azonos a problémája. Egy-egy ilyen oldalon az ember elkezd olvasni az üggyel kapcsolatban, nézi a tapasztalatokat, hogy kinek mi az ami bejött, vagy mi az ami nem segített, és napok múlva azt veszi észre, hogy egy kicsit szakértője lesz az ügynek, és már van ötlete, hogy mit kellene tenni. Ott kell fejlődni, ahol tudunk! A tapasztalat nagyon fontos, talán még fontosabb is, mint az absztrakt gondolkodás. Van aki az egész történelmet bemagolja, hogy abból tanuljon, mégsem okul belőle, van aki pedig csak elhiszi a nagyapjának, hogy márpedig ezt így kell csinálni, és 10 évvel később jön rá, hogy miért is kellett így.(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Tündérsíp

19:15 - Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:30 – Hitvalló: Szabó Balázs (Gospel zenész) 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 20. - Mit tegyek, ha itt az idő a halaszthatatlan változásra? 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak