Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 09. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Finta József atya - Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: dr. Kajtor Ágnes a gyermekkori fogszabályozásról. Mire figyeljenek az édesanyák a csecsemők fogápolásánál? Mit kell tenni, ha fogzik a gyermek? Mikortól érdemes elkezdeni a fogmosást? Milyen a jó fogkefe, fogkrém? Ezekre és hasonló gyakorlati kérdésekre kaphatnak választ dr. Kajtor Ágnes fogszabályzó fogszakorvostól.(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Futás, diákolimpia, verseny és felkészülés Jeremiás Donáttal. Jeremiás Donáttal beszélgettünk, aki ismét felállhatott a dobogóra a diákolimpián 400 méteres síkfutásban. Beszélt az európa bajnokság hangulatáról, feszültségéről, élményeiről. Megtudhatják mennyire szigorú a felkészülés fizikailag, mentálisan és mennyire kell figyelni a táplálkozásra a verseny előtti időszakban. Arról is beszél Donát, hogy miért pont a 400 méter, a 400 méteres gátfutás és a 800 méteres táv az, amelyeken jelenleg versenyez. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Savanya Csenge sziládys diákkal, mint AFS cserediák résztvevővel, koordinátorral beszélgetünk. Csenge évek óta van kapcsolatban az AFS cserediák központtal. Eleinte, mint fogadó család, majd kiutazóként élvezte számtalan előnyét és fejlesztő hatását ennek a dolognak. Megtanult olaszul, spanyolul, fejlődött problémamegoldási képessége, önbizalma és még sorolhatnánk... Ma már szervezőként vesz részt a végzős sziládys diák, csoportokat vezet, komoly feladatokat lát el a szervezetben. A nyitottság mindennek a lelke és az elfogadás, vallja, no és a bátorság. S mindezért cserébe egy világot kapunk, melyben otthon érezhetjük magunkat! Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A sokak által egyenesen a „jazzénekelés nagyasszonyának” aposztrofált Ella Fitzgerald pályáját és életét igyekszem átfogóan bemutatni mai műsoromban. A hetvenkilenc éves korában elhunyt előadóművész - Billy Holiday és Sarah Vaughan mellett - nemcsak a kora, hanem minden idők egyik legnagyobb hatású énekesnője volt. Gyönyörű, kristálytiszta hangja, három oktáv hangterjedelme, a fúvóshangszerekkel vetekedő improvizációs képessége muzsikusgenerációk sorának jelentett és jelent ma is kiindulási alapot. Többször járt Magyarországon, az 1970-es budapesti vendégszereplése később CD-n is megjelent.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Tündérsíp

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Finta József atya - Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 19. - Hogyan váljak érzelmileg éretté? Lépések a fejlődéshez V. A fejlődésre való képesség feltételei – hogyan fejlődhetek? 3. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak