Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 08. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Ezer palacsinta Déván, jó szívvel  - Balogh Gáborral beszélgetünk. Jótékonyság Böjte Csaba árváinál- közel 700 gyermekvolt a dévai gyermekotthonból Marossillye vidékén, ahol 13 lelkes halasi fél napon át sütötte a palacsintát nekik rendületlenül, nagy örömet okozva evvel a fogyasztóknak és természetesen önmaguknak is. Gábor és három társa nem először látogat el és játszik a gyerekekkel, segít ahol kell. A téli párna ajándék akció és fánk sütés után, most tavaszon palacsintát sütöttek a lelkes és szeretetre éhes lurkóknak. Hogyan került a segítő csapatba a Dékáni suli két tanára, kinek jelent nagyobb örömet a segítség? - erről hallhatunk a több mint húsz éve a jótékonyságban rendkívül aktív Balogh Gábortól! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’örömkonyha: Érik a cseresznye és ribizli - könnyű nyári ételek. Illés Lajos tért vissza hozzánk, aki most könnyen elkészíthető recepteket hozott nekünk, az alapanyag pedig a most érő cseresznye és ribizli. A receptek mellett beszélgetünk a gyümölcsök jótékony hatásairól is. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Lenyelhető kapszulával vizsgálhatják a gyomrot. Agydaganat elleni védőoltással értek el ígéretes eredményeket. Robot segítségével műtötték meg egy férfi agyát Magyarországon. A Marson is bevetették az ütve fúrót – és meghozta az áttörést. Több tucat új ábrát fedeztek fel Peruban, a híres Nazca-vonalak közelében. Megalkották a hajót, ami szükség esetén hídként használható. A zene jótékony hatással van a szervezetünkre. (ismétlés)      

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Takáts Tamás

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Kiemelt tehetségek ünneplése a Sziládyban. A Szilády Gimnáziumban bensőséges ünnepségen vettek részt diákok, szülők, pedagógusok és hozzátartozók. A hívó szó a tehetség volt. Kitüntették azokat a tanulókat, akik valami többet tettek, mint a mindennapi tanulási tevékenység, versenyeztek, eredményeket értek el, s ezeket huzamosabb ideig tették. Ezzel kitűntek diáktársaik közül, a többiek elé példának állíthatók. Közülük páran műsorszámokkal színesítették az ünnepet, ezzel is emelve a hangulatot. A gratulációt egy oklevél kíséretében Varga Judit igazgatónőtől és Bodicsi Erzsébet tehetség koordinátortól vehették át a kiemelt tehetségű diákok. Az ünnep megszervezését és a műsor összeállítását Bíró Emőke tehetséggondozó tanárnőnek köszönhetjük.(ismétlés)

14:00 – Babusgató: dr. Kajtor Ágnes a gyermekkori fogszabályozásról. Mire figyeljenek az édesanyák a csecsemők fogápolásánál? Mit kell tenni, ha fogzik a gyermek? Mikortól érdemes elkezdeni a fogmosást? Milyen a jó fogkefe, fogkrém? Ezekre és hasonló gyakorlati kérdésekre kaphatnak választ dr. Kajtor Ágnes fogszabályzó fogszakorvostól. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Az iskola egy diák szemszögéből. Szabó-Kocsis Ádám Csanád iskolaéletéről mesél nekünk, megosztja velünk ambíciójának célját, azt, hogy mi szeretne lenni felnőttként. Zárásként a tanácstalan pályakeresők, pályakezdők számára személyes tanácsokat is ad. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Pöttöm Panna és Tündérsíp

19:15 - Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:30 – Hitvalló: Beke Farkas Nándor 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 19. - Hogyan váljak érzelmileg éretté? Lépések a fejlődéshez V. A fejlődésre való képesség feltételei – hogyan fejlődhetek?  2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak