Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 07. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! -   Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Nyárindító főtérparty június 8. péntek. Rajcsány Bettivel a Halasi Média és Kultúra Kft. programszervezőjével beszélgettünk a nagyszínpadi fellépőkről, a gyereksarokról, a söprögetőről és a gasztronómiai különlegességekről. Itt lesz Oláh Maja, a Sexnuggets, az Irigy Hónaljmirigy és Dévényi Tibi bácsi is. A Food Truck Show kézműves ételeit és italait is meg lehet majd kóstolni, sötétedés után pedig idén is fényárba borul a Városháza épülete.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: dr. Kajtor Ágnes a gyermekkori fogszabályozásról. Mire figyeljenek az édesanyák a csecsemők fogápolásánál? Mit kell tenni, ha fogzik a gyermek? Mikortól érdemes elkezdeni a fogmosást? Milyen a jó fogkefe, fogkrém? Ezekre és hasonló gyakorlati kérdésekre kaphatnak választ dr. Kajtor Ágnes fogszabályzó fogszakorvostól.(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Érdekes emberek: Viva Mexikó - Tóth - Nagy Edina

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Ezer palacsinta Déván, jó szívvel  - Balogh Gáborral beszélgetünk. Jótékonyság Böjte Csaba árváinál- közel 700 gyermekvolt a dévai gyermekotthonból Marossillye vidékén, ahol 13 lelkes halasi fél napon át sütötte a palacsintát nekik rendületlenül, nagy örömet okozva evvel a fogyasztóknak és természetesen önmaguknak is. Gábor és három társa nem először látogat el és játszik a gyerekekkel, segít ahol kell. A téli párna ajándék akció és fánk sütés után, most tavaszon palacsintát sütöttek a lelkes és szeretetre éhes lurkóknak. Hogyan került a segítő csapatba a Dékáni suli két tanára, kinek jelent nagyobb örömet a segítség? - erről hallhatunk a több mint húsz éve a jótékonyságban rendkívül aktív Balogh Gábortól!

14:00 - 153-Lélekmód:Savanya Csenge sziládys diákkal, mint AFS cserediák résztvevővel, koordinátorral beszélgetünk. Csenge évek óta van kapcsolatban az AFS cserediák központtal. Eleinte, mint fogadó család, majd kiutazóként élvezte számtalan előnyét és fejlesztő hatását ennek a dolognak. Megtanult olaszul, spanyolul, fejlődött problémamegoldási képessége, önbizalma és még sorolhatnánk... Ma már szervezőként vesz részt a végzős sziládys diák, csoportokat vezet, komoly feladatokat lát el a szervezetben. A nyitottság mindennek a lelke és az elfogadás, vallja, no és a bátorság. S mindezért cserébe egy világot kapunk, melyben otthon érezhetjük magunkat! Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – S’örömkonyha: Érik a cseresznye és ribizli - könnyű nyári ételek. Illés Lajos tért vissza hozzánk, aki most könnyen elkészíthető recepteket hozott nekünk, az alapanyag pedig a most érő cseresznye és ribizli. A receptek mellett beszélgetünk a gyümölcsök jótékony hatásairól is. Tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Pöttöm Panna

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:30 – Hitvalló: Beke Farkas Nándor 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 19. - Hogyan váljak érzelmileg éretté? Lépések a fejlődéshez V. A fejlődésre való képesség feltételei – hogyan fejlődhetek?  1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak