Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 23. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter könyv- és filmajánlója. A bukás - film Joachim Fest A bukás - Hitler és a Harmadik Birodalom utolsó napjai könyv. A bukás – Hitler utolsó napjai (németül: Der Untergang) egy 2004-es német-olasz-osztrák filmdráma, mely Adolf Hitler életének utolsó tizenkét napját mutatja be a Führerbunkerben, miközben a Harmadik Birodalom 1945-ben porrá hull. A film alapjául, egyebek mellett Joachim Fest A bukás - Hitler és a Harmadik Birodalom utolsó napjai könyv szolgált. A téma érdekes, és különleges adaléka Henrik Eberle-Matthias Uhl A Hitler dosszié című dokumentum összeállítása. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Mándity Lászlóval, a Kiskun táncegyüttes vezetőjével beszélgettünk a tánc csodájáról, munkájáról, a Szélrózsa szenior csapatáról. Az idén 10. éves Kiskun táncegyüttes vezetője, Mándity László táncpedagógust faggattuk a néptánc szépségéről. Mesél versenyzőinek szép eredményeiről, fellépésikről és tánccsoportjairól, különösen is a Szélrózsa szenior csapatról. Az egyre növekvő létszámú Szélrózsa tagokat nem az eredmények, vagy a fellépések motiválják, hanem valóban a néptáncolásban rejlő öröm átélése, rejtett tanításainak megélése és persze egy jó közösségbe való tartozás lelkesít. Tartsanak velünk és jöjjenek táncba Önök is!

11:00 – S’örömkonyha: Pünkösd és gyermeknap. Műsorunkban a pünkösd hagyományos ételeiről beszélgetünk, melyeket egy kicsit más módon is elkészíthetünk. Gyermeknap közeledtével pedig a kisebbeknek is kedvezünk, ezért Illés Lajos csodás és egyszerű receptekkel érkezik hozzánk. Tartsanak velünk ma is!

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában Knezsik István úrral, az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgetünk. Egyik fő téma a használt autó vásárlás importból. Tartsanak velünk!

14:00 – Sztárportré: Kohánszky Roy: "Szoktam mondani viccesen, hogy én vagyok Roy az Ádámból..." Szenvedélye a szakmája: Nagyon megérint, ha valaki egy valamit, egyfajta dolgot nagyon jól csinál. Ha látok egy jó filmet, vagy hallok egy jó dalt, ami nagyon tetszik, akkor azért azt meg szoktam kicsit könnyezni. Elég maximalista vagyok, főleg zenei dolgokban, mert ez a munkám és a megélhetésem. A zenész vagy művész emberek legtöbbször nem teljesen normálisak. Megszállottak gondolatilag, szenvedélyesek, hajszolják magukat a dolgokba. Nálam ez a zeneszerzéssel van így, egész nap ezen kattog az agyam. Kohánszky Roy énekes, basszusgitáros, zeneszerző nem vágyott, és most sem vágyik másra, szenvedélye a szakmája. Új anyag, új műsor az idén 20 éves Roy & Ádám Triótól a színpadokon! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Egy élet a telivérek mellett - Hasenfratz (Házi) László életútja. Házi László több mint 50 évet dolgozott Dunakeszi Alagon versenylovakkal. A "Mesterként" ismert idomár mesél életútjáról, a rengeteg megnyert versenyről, kedvenc lovairól. A hosszú évek alatt rengeteget utazott, szinte együtt élt az állatokkal. 2017-ben a Kincsem Park Életmű-Díjjal ismerte el a munkáját és pályafutását.  A 82 esztendős szakember egész életét a telivérek mellett töltötte. Közel két évtizedig volt abrakmester Horák és Keszthelyi istállójában. 1976-tól már trénerként számított rá a sport. Hasenfratz László, a szaklapban Házi néven kezdett el dolgozni, így ismerte meg a pálya. Már az első évében idomár champion lett, amit még háromszor megismételt 78-ban, 80-ban és 88-ban. Tiránnal és Dimitrijjel Derbyt nyert, sok jó versenyben győztek lovai első lovasával, Vas Józseffel. Pályafutása legjobb lova, a nemzetközi klasszis Midway, aki a legnagyobb haza kancaversenyek megnyerése mellett győzött az Ausztria Díjban is. Tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Dörmögőék kalandjai

19: 15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:30 – Hitvalló: Bogdán József atya 3. rész

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés),Lélekműhely – A büntető készenlét-séma 14. - Mikor halasszuk el az érzelmi fejlesztést? 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - Gyűrűk Ura - A király visszatér