Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 21. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! -   Balogh Róbert - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító:

11:00 – Érdekes Emberek: Egy élet a telivérek mellett - Hasenfratz (Házi) László életútja. Házi László több mint 50 évet dolgozott Dunakeszi Alagon versenylovakkal. A "Mesterként" ismert idomár mesél életútjáról, a rengeteg megnyert versenyről, kedvenc lovairól. A hosszú évek alatt rengeteget utazott, szinte együtt élt az állatokkal. 2017-ben a Kincsem Park Életmű - Díjjal ismerte el a munkáját és pályafutását. A 82 esztendős szakember egész életét a telivérek mellett töltötte. Közel két évtizedig volt abrakmester Horák és Keszthelyi istállójában. 1976-tól már trénerként számított rá a sport. Hasenfratz László, a szaklapban Házi néven kezdett el dolgozni, így ismerte meg a pálya. Már az első évében idomár champion lett, amit még háromszor megismételt 78-ban, 80-ban és 88-ban. Tiránnal és Dimitrijjel Derbyt nyert, sok jó versenyben győztek lovai első lovasával, Vas Józseffel. Pályafutása legjobb lova, a nemzetközi klasszis Midway, aki a legnagyobb haza kancaversenyek megnyerése mellett győzött az Ausztria Díjban is. Tartsanak velünk!

12:00- Retro magazin:153-Lélekmód: Tóth Kata galambász mesél erről a csodálatos hobbiról és világról

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Díjak és elismerések. Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk a Kiskunhalas város egészségügyéért díj idei díjazottjairól, két intézmény intézményvezetői pályázatának véleményezéséről, és azt is megtudhatják, hogy miért terjesztették fel országos díjra Szakál Aurélt a Thorma János múzeum igazgatóját.

14:00 – A tudomány mai állása: Öt évvel nőtt a várható élettartam a kardiológia fejlődésének köszönhetően. A bálnák koponyája antennaként működik. Munkába áll a világ első óceántisztító gépe. Betiltják a naptej használatát Hawaiin. Tesztelték a marsi hordozható atomreaktort. Mars-rengéseket vizsgál a vörös bolygóra kilőtt szonda. Kiderítették, miért nem rombolták le a földrengések a pisai ferde tornyot. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A mai vendég Forgács Gábor, színművész. Tartsanak velünk!(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Csimpi szülinapja

19:15 - Irodalom az Éterben: Honoré de Balzac - Goriot apó

20:30 – Hitvalló: Bogdán József atya 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Balogh Róbert - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 13. - Az érzelmi intelligencia fejlesztése. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:J. R.R. Tolkien - Gyűrűk Ura - A király visszatér