Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 17. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! -   Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Közlekedésbiztonság-itt a tavasz! Az Autós Nagykoalíció elnökével, Knezsik Istvánnal beszélgettünk arról, hogy mit kell tenni tavasszal a közlekedési eszközeinkkel, hogy biztonságosan jussunk el A-ból B-be. Szó volt a személyautók, motorkerékpárok és a kerékpárok karbantartásáról, és arról, hogy a közlekedésben türelmesebbnek, figyelmesebbnek és körültekintőbbnek kell lennünk annak érdekében, hogy elkerüljük a baleseteket. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Talpig Civilben: Edzések, versenyzők, sikerek - Angeli Ágota, a Halas Fitness Egyesület edzőjének szemszögéből. Megtudhatják, hogyan is alakult ki, fejlődött a fitness, mint sportág. A több sportág elemeit is használó fitkid versenyzésről, annak változásairól is informálódhatnak. Ágota elmondta, mit is jelent számára versenyzőből edzővé válni, a dobogón állni, majd a dobogón állókért izgulni. Megtudhatják milyen eredményeket hoztak a Halas Fitness Egyesület versenyzői, és azt is, hogy milyen megmérettetésre készülnek most.

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: Látásproblémák gyermekkorban

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Varga Judit, a KRK Szilády Áron Gimnáziumának igazgatónője a napokban megnyert tanári képzések Erasmus pályázatáról mesél a hallgatóknak. Az iskola nyolc tanára Európa-szerte a maguk választotta oktatást fejlesztő nemzetközi továbbképzéseken vesznek majd részt júniustól-augusztusig bezárólag. Minden kolléga külön utazik, maga az utazás tervezése és szervezése , a repülőjegyek rendelésétől kezdve a szállás foglalásig bezárólag, már a tanulási folyamat része angol nyelven. Matematika, informatika, testnevelés és természetesen a nyelvi tantárgyak lesznek megtámogatva Európa modern, gyakorlatorientált oktatási módszereivel, technikáival. A képzések oktatásra való jó hatását be és kimeneti tesztekkel is mérni fogják majd az intézményben. Természetesen a kiutazók a megszerzett új és jó gyakorlatokat megosztják kollégáikkal első körben, majd a városban tartott pedagógus műhelyek keretében az iskola falain kívül is. Tartsanak velünk a részletekért!

14:00 - 153-Lélekmód: "Napocskát festő kisfiú" Kiskunhalas szívében a tömbház tűzfalán - Marton Ákos és Vinkó Leó alkotókkal beszélgetünk. Nagy-Apáti Ivett kitartásának és elszánt szervező munkájának eredményeként egy csodálatos tűzfal festménnyel gazdagodott városunk a napokban, melyet megcsodálhatnak a városlakók nap, mint nap. Az egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontban várakozva is gyönyörködteti az embereket akarva, akaratlanul. Ilyen az igazi, velünk és köztünk élő és ható művészet. Az alkotópárossal beszélgettünk, hogyan is alakult ki a csipkeszélű rajzlapból kitörő és rajzolgató fiúcska terve és természetesen hogy is lehet egy ekkora festményt létrehozni. Azt is megtudjuk, hogyan indult és fejlődött alkotóművészi pályája Leónak és Ákosnak, akiknek munkáját az EGYMI épületének tűzfalán lévő színes esernyőkben és kezekben is megcsodálhatjuk. Marton Ákos festményeiből kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők, illetve az alábbi linkeken gyönyörködhetünk dekorációs és egyéb munkáikban! Dekorációk: http://optikum.wixsite.com/festes  A Streetartos munkák pedig itt érhetők el: https://www.flickr.com/photos/optikdsgn/ (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – S’örömkonyha: Az olasz konyha titkos összetevői. Az olasz konyha mindig világhírű volt, de soha olyan fénykorát nem élte, mint napjainkban. Mi lehet ennek az oka? Mit tudnak ők, amit mások nem? Ha a világ bármely pontján bemegyünk egy étterembe, és az étlapot böngészve felfedezünk legalább egy olasz ételt, nagy valószínűséggel azt választjuk, anélkül hogy döntésünk okát firtatnánk. Kiss Tamás mesterszakács elárulja, miért ennyire népszerűek az olasz konyha összetevői, néhány recepttel, kulisszatitkokkal. Igazi Olasz-Toszkán hangulat, tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: A két kicsi pingvin

19:15 – Irodalom az Éterben: Honoré de Balzac - Goriot apó

20:30 – Hitvalló: Ábrám Noémi 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 12. - Az érzelmi intelligencia fejlesztése. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R. R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony