Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 16. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A "Szép Ház - 2018" és a "Virágos városért 2018" pályázatokról tájékoztat Babud László a Kiskunhalasi Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke. Nyolc év után ismét lehet pályázni 2018. május 25-ig a jelzett kategóriákban, erősítve és felkutatva városunk értékes és szép építményeit és terveit. Mindkét pályázatban több kategóriában lehet indulni, a jelentkezési lapot a http://halasivarosszepitok.hu/ oldalról lehet elérni, vagy személyesen Babud László elnöktől, vagy Deák Ildikótól az egyesület titkárától lehet beszerezni, illetve náluk leadni. A tulajdonosok nevezhetnek, reméljük ez a nívós pályázat is segíti, hogy környezetünk szépségeit felfedezzük és értékeljük! Természetesen hallunk az egyesület aktuális és múltbeli tevékenységeiről is, de hamarosan hosszabb riport keretében is megismerhetjük azt az értékes munkát, melyet a városvédő és szépítő egyesület 1988 óta végez Kiskunhalason. Feltétlenül tartsanak velünk és nevezzenek a pályázatokon! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: "Napocskát festő kisfiú" Kiskunhalas szívében a tömbház tűzfalán - Marton Ákos és Vinkó Leó alkotókkal beszélgetünk. Nagy-Apáti Ivett kitartásának és elszánt szervező munkájának eredményeként egy csodálatos tűzfal festménnyel gazdagodott városunk a napokban, melyet megcsodálhatnak a városlakók nap, mint nap. Az egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontban várakozva is gyönyörködteti az embereket akarva, akaratlanul. Ilyen az igazi, velünk és köztünk élő és ható művészet. Az alkotópárossal beszélgettünk, hogyan is alakult ki a csipkeszélű rajzlapból kitörő és rajzolgató fiúcska terve és természetesen hogy is lehet egy ekkora festményt létrehozni. Azt is megtudjuk, hogyan indult és fejlődött alkotóművészi pályája Leónak és Ákosnak, akiknek munkáját az EGYMI épületének tűzfalán lévő színes esernyőkben és kezekben is megcsodálhatjuk. Marton Ákos festményeiből kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők, illetve az alábbi linkeken gyönyörködhetünk dekorációs és egyéb munkáikban! Dekorációk: http://optikum.wixsite.com/festes   A Streetartos munkák pedig itt érhetők el: https://www.flickr.com/photos/optikdsgn/

11:00 – S’örömkonyha: Az olasz konyha titkos összetevői. Az olasz konyha mindig világhírű volt, de soha olyan fénykorát nem élte, mint napjainkban. Mi lehet ennek az oka? Mit tudnak ők, amit mások nem? Ha a világ bármely pontján bemegyünk egy étterembe, és az étlapot böngészve felfedezünk legalább egy olasz ételt, nagy valószínűséggel azt választjuk, anélkül hogy döntésünk okát firtatnánk. Kiss Tamás mesterszakács elárulja, miért ennyire népszerűek az olasz konyha összetevői, néhány recepttel, kulisszatitkokkal. Igazi Olasz-Toszkán hangulat, tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Közlekedésbiztonság-itt a tavasz! Az Autós Nagykoalíció elnökével, Knezsik Istvánnal beszélgettünk arról, hogy mit kell tenni tavasszal a közlekedési eszközeinkkel, hogy biztonságosan jussunk el A-ból B-be. Szó volt a személyautók, motorkerékpárok és a kerékpárok karbantartásáról, és arról, hogy a közlekedésben türelmesebbnek, figyelmesebbnek és körültekintőbbnek kell lennünk annak érdekében, hogy elkerüljük a baleseteket.

14:00 – Sztárportré: A mai vendég Forgács Gábor, színművész. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: A kiskunhalasi Míg Károly nemrég tért vissza Spanyolországból, ahol márciusban teljesítette a híres Szent Jakab utat, ismertebb nevén az El Camino-t. Megtudhatjuk, hogy hány nap alatt gyalogolta le és milyen körülmények között. Jóval több, mint ezer km-t tett meg, az El Camino nehezített változatát választotta. Nem mellékesen Barcelonában a Zurich Maratont is maga mögött tudhatja. Élményeiről, kitartásáról, megpróbáltatásairól mesél a Halas Rádióban. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: A két kicsi pingvin

19: 15 – Irodalom az Éterben: Honoré de Balzac - Goriot apó

20:30 – Hitvalló: Bodolay Géza

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés),  Lélekműhely – A büntető készenlét-séma 11. - Az érzelmi intelligencia fejlesztése. 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony