Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 14. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! -   Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító:

11:00 – Érdekes Emberek: A kiskunhalasi Míg Károly nemrég tért vissza Spanyolországból, ahol márciusban teljesítette a híres Szent Jakab utat, ismertebb nevén az El Camino-t. Megtudhatjuk, hogy hány nap alatt gyalogolta le és milyen körülmények között. Jóval több, mint ezer km-t tett meg, az El Camino nehezített változatát választotta. Nem mellékesen Barcelonában a Zurich Maratont is maga mögött tudhatja. Élményeiről, kitartásáról, megpróbáltatásairól mesél a Halas Rádióban.

12:00- Retro magazin:Babusgató: Hasznosak-e a versenyek, szükségesek-e a megmérettetések a gyerekek életében? - beszélgetés Polyák Kamilla szakpszichológussal

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Adásunkban Fehér Péterrel beszélgetek, aki a kiskunhalasi magyar házi bivalyok tulajdonosa, és a Vasvarjú Természetvédelmi Alapítvány vezetője. Riportunk mai témája tehát a bivalyok helyzete, de az alapítványról is sok hasznos információt is hallhatunk. Tartsanak velünk!

14:00 – A tudomány mai állása: A daganatos sejtek nem szeretik a sötétséget. Kiderül, hogyan lehet leszokni a cigarettáról. A szódabikarbóna segíthet az autoimmun betegségek legyőzésében. Elpusztult a világ legöregebb pókja. Hihetetlen kép készült a Jupiterről. Hamarosan indul a világ leghosszabb repülőjárata. Sötétben világító növényeivel nyert díjat egy magyar feltaláló. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Testi-lelki élvezetek: Pásztor Anna: "Szeretek megfürdőzni ugyanúgy a lelki élvezetekben, mint a fizikai élvezetekben. A lelki mélységeket nem nagyon lehet akarni. A testieket sokkal könnyebb előállítani, mert ezzel van körülvéve az ember, és bármit levehet a polcról. A lelki mennyiségeket ki kell érdemelni az élettől. Amikor dobódik a mélység és magasság, lelki szempontból, azt el kell fogadni, és annak örülni kell. Nyilván nagyon nehéz egy nagy mélységnek örülni, viszont azt már megtanultam, hogy azok a legnagyobb privilégiumok az életben, amikor az ember egy igazi hatalmas nagy szakadék fenekéről feljön, és látja a mélység gyönyörűségeit. A kegyelem... Ez egy olyan fajta ajándékozási rítus az élettől, ami eladdig nem jön el, amíg te meg nem köszönöd a történést. Ha nagyon mély a történés, nagyon nehéz és fájdalmas, akkor borzasztó nehéz megköszönni, és hálásnak lenni érte. De amikor felülkerekedsz a saját magad kicsinyességén, és azt mondod, hogy annyira fáj, hogy már gyönyörű és köszönöm, akkor egyszer csak kinyílnak az ajtók, tűzijáték, konfetti, és az öreg odajön hozzád, és azt mondja: bravó!" (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A legjobb szívű boszorkány

19:15 - Irodalom az Éterben: Honoré de Balzac - Goriot apó

20:30 – Hitvalló: Gosztonyi Zoltán 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád  - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 11. - Az érzelmi intelligencia fejlesztése. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: A Gyűrűk Ura - A két torony