Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 13. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel!- Finta József - Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Queen. Ennek a szónak hallatán szinte mindenkinek a nagynevű rockbanda jut először az eszébe. Az együttes szinte mindent elért amit egy hasonló felállású banda csak elérhet. Ötven éves évfordulójukat ünneplik. Négy alkalommal játszom Queen számokat az elkövetkező hónapok során a Klasszikusok órájában. Hallgassák szeretettel! (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló

16:00 – 153-Lélekmód: Boldogságra vagyunk teremtve, Honti Irén evangélikus lelkésznővel beszélgetünk. A lelkész, logoterapeuta arról a legfontosabb feladatunkról beszél, hogyan lehetünk boldogok, hisz arra vagyunk teremtve. Ma rendkívül sok dolog miatt szorongunk és vagyunk feszültek, egy indián törzsfőnök szerint rossz az európai ember közelében lenni emiatt. Sajnos sok igazság van ebben. Van egy ország, amelyben nem a GDP az ország fejlődésének mérője, hanem az, mennyire érzik magukat boldognak a tagjai! Mi az oka, hol tévesztünk célt, ki lehet-e a mai világ rohanásából, elvárás tengeréből lépni? Irénke válasza: kilépni nem, viszont változtatni lehet és kell! A mai számítógépek, már az emberi kreativitást is egyre ügyesebben oldják meg helyettünk, egy dolgot nem tudnak, szeretni és együtt érezni a másik emberrel. Tehát egyre világosabb, hogy mi is igazán az emberi élet feladata, mely egyedi és nem helyettesíthető: megtanulni szeretni és igazán boldognak lenni. Ehhez kapunk szívből jövő és gyakorlati tanácsokat a szakembertől, feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: A legjobb szívű boszorkány

19:15 – Irodalom az éterben: Honoré de Balzac - Goriot apó

20:00 - Mike Sámuel baptista lelkész istentisztelet

21:00 – Serkenj fel: Finta József - Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 10. - Az érzelmi intelligencia fejlesztése.  3. rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom: J. R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony