Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 24. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - Hagyaték

5:30 – Serkenj fel – Balogh Róbert - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Strandfürdő és fejlesztés. Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk a Halasi Strandfürdő jelenlegi üzemeltetéséről, gyógyfürdő hellyé minősítésének a jelentőségéről. A Csipke gyógykomplexum stratégia terveiről is megtudhatnak részleteket, amely a közeljövő egyik legnagyobb projektjét foglalja magában. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré:Mihályi Réka énekesnő

12:00 – Retro magazin: Önindító: Heltai Julcsi pedagógia szakos hallgató izgalmas életútjának egy szeletét, pedagógiai szemléletének alakulását ismerhetik meg a hallgatók

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Edvard Radzinszkij: Sztálin - dr. Téglás Péter könyvajánlója. A történelem egyik legnagyobb tömeggyilkosáról szól ez a könyv: Joszif Visszarionovics Dzsugasviliről, azaz Sztálinról, az „Acélemberről”, akinek az élete – jóllehet jó néhány történész írta már meg az életrajzát – mindmáig tele van titkokkal. Edvard Radzinszkij (Az utolsó cár című világsikerű könyv szerzője) ebben az új művében elsősorban a Sztálin nevéhez kapcsolódó rejtélyeket próbálja megfejteni. A kommunista uralom éveiben „szigorúan titkos” levéltári anyagokat és az életben maradt szemtanúk visszaemlékezéseit felhasználva festi meg Sztálin portréját, aki Radzinszkij – és az általa felkutatott tények, dokumentumok és vallomások – szerint a hatalom megszerzésének és megőrzésének ördögi zsenije volt; hideg fejjel, mesteri sakkjátékosként irányította azt a kegyetlen, véres játékot, amelyben a „Nagy Ábránd”, a kommunista világforradalom nevében sok millió embert áldozott fel, megteremtve a totális rettegés és hazugság társadalmát. Radzinszkijtől tudjuk meg, hogy Sztálinnak még a hivatalos születési dátuma is hamis; valójában nem 1879. december 21-én született, hanem egy teljes évvel korábban. S miközben a szerző drámai jelenetekbe sűrítve meséli el a Szoszó nevű grúz kisfiú, a Koba nevű grúz terrorista és a Sztálin nevet viselő szovjet párt- és államvezető élettörténetét, még számtalan rejtélyre derül fény; már amennyire egyáltalán felderíthető egy olyan ember élete, aki módszeresen meghamisította a múltat.

14:00 – Önindító: Egy zenész pályaképe. Az iskolákról, oktatásról, és a zenekarról beszélgettem Lobó-Szalóky Lázárral, a Dirty Slippers énekesével és frontemberével. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Véletlenül létrehoztak egy mutáns enzimet, ami felfalja a PET-palackokat. Elkészült a gondolatolvasó készülék.  Befolyásoló lehet, ha előre tudjuk egy gyógyszer mellékhatásait. Az űrutazás örökre megváltoztathatja az asztronauták testét. Sikeres volt az első hazai gyermek-tüdőtranszplantáció.

19:00  - Szép Álmokat: Fájósfogú oroszlán

19:15 - Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30- Hitvalló

21:00 – Serkenj fel: Balogh Róbert - Református (ismétlés), Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 4. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége