Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 17. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk az előző képviselőtestületi ülés napirendi pontjairól. Szó volt a gyermekek védelméről, az orvosi ügyeletről, a lakossági járdaépítés lehetőségeiről és az iskolákban alkalmazott gyermek és ifjúságvédelmi segítők foglalkoztatásáról. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré:Visszamész dolgozni? Vagy új életet kezdesz te is? Lajtai Kati: Szerintem sok anyuka megélte már ezt!  Vissza akarok-e menni ugyanazokhoz a feladatokhoz, és ugyanabba a sűrűségbe, amiben Máté előtt voltam, vagy most jön az, hogy váltok, és az időmet, energiámat nem az eddigi feladatokba teszem bele, hanem... Ilyenkor lehet új életet kezdeni. Szerintem ezt sokan megteszik. A gyerkőccel való újjászületés után, olyan mint ha az ember elölről kezdené az életét. Viccesen azon gondolkozom, hogy mi leszek ha nagy leszek. Lehet, hogy a gyermek születésével bennünk is egy tiszta lap alakul ki: Látjuk, hogy itt egy új élet, és elkezdi érezni az ember, hogy nekem is lehet még egy új életem.  Megadni magunknak azt az új lehetőséget, amit eddig nem: Ilyenkor az ember már azt mondja, hogy értékes az idő, és megtisztelem saját magamat is azzal, ahogy a gyermekemet is megtanultam szeretni és tisztelni, hogy most akkor kitalálok valami olyat, amit igazán kedvelek, és belső tűzzel tudok csinálni  - ha eddig nem abban éltem. Vagy jöhet a második baba?

12:00 – Retro magazin: Önindító:Kósa László humánkineziológus útkereséséről, szakmájáról és diákszervezeti tapasztalatairól beszélgettünk

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter könyv és filmajánlója. Sztálin halála (angol-francia vígjáték, 106 perc, 2017) 1953 márciusában a nagy vezér meghalt, és milliók gyászolták Moszkva utcáin. Ám volt néhány ember, akinek a gyász helyett valami egészen más dolog jutott. Hruscsovnak és a vezetés többi tagjának ki kellett találnia, hogyan tovább, ezzel pedig őrült harc vette kezdetét az utódlásért. Armando Iannucci rendező az „Egy kis gubanc” című filmmel tette le névjegyét, ám az igazi ismertséget az Alelnök című tévésorozat hozta, amely számos Golden-Globe jelölést és Emmy-díjat tudhat magáénak.

14:00 – Önindító: Önindító magazinunkban dr. Gieszinger Péter gyógyszerész, PhD hallgató. Műsorunk vendége Gieszinger Péter volt, aki olyan szakmát választott, melynek értelme, haszna, látszata és jelentősége is van. Gyógyszerkutatással foglalkozik, mely sokak életét könnyítheti meg a közeljövőben. Péter beszél hivatásáról, az iskolai évekről és a jövőbeni terveiről is a műsorban. Tartsatok velünk, érdemes! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Óriási lyukak nyíltak a Nap felszínén. Növényeket virágoztatna és selyemhernyókat keltetne a Holdon Kína. Focipálya méretű "takarítóhajóval" tisztítanák meg az óceánokat. Ügyetlenebbek lesznek a gyerekek a mobilozástól. Hogyan csökkenthetjük a nyugalmi pulzust. Miért csíkos a zebra, és miért van tele az autója rovarokkal. Miért hisszük el a bűvésztrükköt.

19:00  - Szép Álmokat: Tűzmanó

19:15 - Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30- Hitvalló: Landesz Rita

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés), Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 3.- A paradigmaváltás 12 pontja 10. A saját esendőségemmel való (pozitív) kapcsolat. „Szeress engem föltétel nélkül!” Az elfogadás dilemmája – elfogadás és változás. Játék a székekkel – 5 szék a színpadon – rendszerszemlélet.) 11. Létezésem igazolása pozitív jogosultságok által. Válasz Auschwitzra. Lerakhatatlan felelősségem van. – Az áldozat felelőssége. John Gottman – Felelősség a hűtlenségben. 12. Rátalálás a bizalomra. (1. Gyermeki bizalom. 2. Bizalomvesztés. 3. A felnőtt ember bizalma.)  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége