Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 16. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecsné Szalai Hajnal  - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Önindító magazinunkban dr. Gieszinger Péter gyógyszerész, PhD hallgató. Műsorunk vendége Gieszinger Péter volt, aki olyan szakmát választott, melynek értelme, haszna, látszata és jelentősége is van. Gyógyszerkutatással foglalkozik, mely sokak életét könnyítheti meg a közeljövőben. Péter beszél hivatásáról, az iskolai évekről és a jövőbeni terveiről is a műsorban. Tartsatok velünk, érdemes!

11:00 – Érdekes Emberek: Mészáros Blanka színésznővel beszélgettünk a pályája során megszerzett elismeréseiről, többek között a Soós Imre-díjról, amelyet márciusban ítélt oda a MASZK vezetősége két másik színész mellett Blankának is. Szó volt a színházi előadás és a filmszerepek megformálásának különbözőségeiről, a színpadon előforduló hibák "megmentéseiről" és a színészlegendák legendás történeteiről is. Megtudhatják, hogy Blanka hogyan készül a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatásra kerülő Rómeó és Júlia főszerepére.

12:00- Retro magazin:Babusgató: A mozgásfejlődés állomásai és jelentősége - beszélgetés Mónus Mónika gyógypedagógussal és logopédussal

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk az előző képviselőtestületi ülés napirendi pontjairól. Szó volt a gyermekek védelméről, az orvosi ügyeletről, a lakossági járdaépítés lehetőségeiről és az iskolákban alkalmazott gyermek és ifjúságvédelmi segítők foglalkoztatásáról.

14:00 – A tudomány mai állása: Robotméheket vetnek be a globális élelmiszer-biztonságért. Védjük a saját tükörképüket támadó madarakat. A japán makákók kiváló módszert találtak a stressz csökkentésére. A grönlandi bálna zenei repertoárja egyedülálló a cetek világában. Beértek az első zöldségek az antarktiszi üvegházban. A Csendes-óceánba zuhant a kínai űrállomás. Egyre növekszik a Tejútrendszer - a legújabb kutatások szerint. Új űrszondával folytatódik a bolygóvadászat. Hangrobbanás nélküli szuperszonikus repülőgépet készíttet a NASA. Zöld város(rész) építésébe kezdenek Norvégiában. Hamarosan átadják a világ leghosszabb tengeri hídját.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Miért furcsa egy művész ember? Elnézőbbek vagyunk egy művésszel szemben? Vásáry André: "Alapvetően szerintem nem kell különválasztani, hogy az egyik ember művész, a másik pedig pék, vagy tanár, vagy orvos, hanem emberről kell beszélni. Az tényleg nagyon igaz, hogy a kreatív emberek, vagy az önmagukból dolgozó, valamit létrehozó emberek, finoman szólva furcsák. Mindenki máshogy furcsa. Van aki azt sem tudja, hogy hol van, és olyan is van, aki nagyon jól menedzseli az életét, csak nagyon hisztis - azt szokták mondani, hogy néha nálam is elgurul a pirula. Az biztos, hogy egy kicsit érzékenyebb lelkülettel rendelkezik egy művész, de ismerek olyan előadóművészt is, aki kifejezetten durva, de valahogy a színpadon mégis ez hat az emberekre. Mindenkinek van valamiben tehetsége, és szerintem az a fantasztikus, ha megtalálja valaki azt, amiben jól érzi magát, amiben ki tud teljesedni. Közös munkánál szerintem nagyon fontos tudni azt is, hogy ki miben a legjobb, és mennyire terhelhető."(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A deszkavári királyfi és Jancsi és Juliska

19:15 - Irodalom az Éterben:  Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló: Szemerédi Bernadett

21:00 – Serkenj fel: Bödecsné Szalai Hajnal - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 2.- A paradigmaváltás 12 pontja 6. A teremtményi voltunk belátása. (Miért megy haza a tékozló fiú, és az atya miért fogadja vissza? A menyország kapujában – 100 pont.) 7. A kapcsolat fontossága. (John Gottman kutatásai.) 8. A kapcsolatok általi (társas) önazonosság. (Indiai mítosz az erényes királyról. Afrikai misszionárius. Jászai Mari emlékiratai.) 9. Egységben a legbelső önmagammal. 10. A saját esendőségemmel való (pozitív) kapcsolat. (Bohóc doktor.)  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége