Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 13. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál – Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Molnár Edinával a Halasi Waldorf Egyesület Elnökével beszélgetünk. Közel három éve szerveződnek és 2018 szeptemberében első és második osztállyal indul Kunfehértón a Waldorf iskola. Mik is jellemeznek egy ilyen típusú iskolát, milyen módon tudnak átállni később a hagyományos iskola keretei közé? Tartsanak velünk a részletekért! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Szépítők:Lábápolás. A Szépítők következő adásában folytatjuk a beszélgetést Tallér Tünde kéz- és lábápoló szakemberrel, akivel a lábápolást elemezzük. Kiderül, hogy miért javasolt a pedikűr, milyen speciális eszközökkel történik, valamint az is, hogy miért veszélyes az otthoni pengés lábápolás. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Robotméheket vetnek be a globális élelmiszer-biztonságért. Védjük a saját tükörképüket támadó madarakat. A japán makákók kiváló módszert találtak a stressz csökkentésére. A grönlandi bálna zenei repertoárja egyedülálló a cetek világában. Beértek az első zöldségek az antarktiszi üvegházban. A Csendes-óceánba zuhant a kínai űrállomás. Egyre növekszik a Tejútrendszer - a legújabb kutatások szerint. Új űrszondával folytatódik a bolygóvadászat. Hangrobbanás nélküli szuperszonikus repülőgépet készíttet a NASA. Zöld város(rész) építésébe kezdenek Norvégiában. Hamarosan átadják a világ leghosszabb tengeri hídját. (ismétlés)  

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Réz András

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Gyermekkori betegségekről beszélgetek dr. Petrekánits Zsuzsanna csecsemő-és gyerekgyógyász szakorvos, házi gyermekorvossal. Milyen veszélyek, betegségek leselkednek a közösségbe járó gyerekekre? Mit tegyen a szülő, ha gyermekének magas láza van, vagy csúnyán, szárazon köhög? A leggyakoribb kisgyermekkori betegségekről, himlőről, influenzáról, felső és alsó légúti betegségekről tudhatnak meg többet.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Út a teológiáig - Szabó Ráchel Éva. Senki sem úgy születik, hogy tudja mi lesz a hivatása. Nem egyszerű döntés és nem is mindennapi, hogy valaki lelkész szeretne lenni. Íme az elhívásra egy remek példa. Tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Galambok

19:15 - Irodalom az éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló: Nagyné Juhász Erzsébet 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 1.- A paradigmaváltás 12 pontja   3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien -  A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége